Tragédie u Černožic, kterou zavinil Petr v BMW: Co bude s holčičkou, která přežila?

Řádění řidiče bavoráku Petra N. (†27) udělalo z čtyřleté Viktorky sirotka. Dívka, která jako jediná přežila nehodu u Černožic, je podle posledních zpráv mimo ohrožení života. Ve čtvrtek měla podstoupit úspěšnou operaci. Další složité dny ji ale čekají. Se ztrátou svých rodičů Radka (†40) a Jany (†30) se bude vyrovnávat celý život. Otázkou ale je, co s ní bude dál? Zájem o trvalou péči mají babička i dědeček, kteří prý žijí odděleně!

Babička čtyřleté Viktorky, která přežila nehodu u Černožic a zotavuje se v nemocnici v Hradci Králové, už stihla své vnučce založit transparentní účet 234536190/0600, kam lidé k pátečnímu ránu zaslali už hodně přes 200 tisíc korun.

Dívka byla ještě ve čtvrtek ve vážném stavu. Podle rodinných známých ale podstoupila klíčovou operaci, která dopadla dobře a Viktorka je už z nejhoršího venku.

„Je po magnetické rezonanci, kde jí zjistili, že má na hrudníku zlomenou kost a ta jí zřejmě tlačí na plíce, proto s těmi plícemi má takový problém. Dále jí dělali rezonanci hlavy a mozku, kde zjistili jen malý otřes po nárazu, jinak by měla být v pořádku,“ informoval na sociální síti člověk, který má k rodině malé bojovnice velmi blízko.

„Má několik dalších zlomenin na hlavě, zlomenou ruku, žebra jí zmáčkla plíce, ale měla by být mimo ohrožení života,“ informoval dále jeden z rodinných známých.

Radek s Janou společně vychovávali čtyřletou Viktorku.

U koho bude Viktorka žít?

Otázkou je, co s Viktorkou bude, až ji propustí z nemocnice. 

Zmíněný transparentní účet založila babička Jiřina, matka dívčina otce Radka, která moc stojí o to, aby vnučka žila s ní. 

Viktorka je prý už mimo ohrožení života. U koho bude žít?

Podle rodinných přátel ale Viktorku chce vychovávat také její dědeček, který s paní Jiřinou už nežije.

„Babička a dědeček Viktorky nežijí spolu. Oba ji chtějí do péče, Radek (dívčin otec, pozn. red.) byl spíše na straně matky,“ říká člověk, který má k rodině blízko.

Na sociálních sítích se také objevilo parte dívčiných rodičů Radka a Jany. Poslední rozloučení proběhne příští středu v Jičíně.

Radek a Jana zemřeli na silnici. Zabil je šílenec v bavoráku.

Vzhledem k tomu, že Radek byl řidič z povolání, jeho smrt rozesmutnila mnoho kamioňáků. Ti na Facebooku uspořádali sympatickou výzvu. V den pohřbu chtějí svému kamarádovi hromadně troubit do nebe.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:39 neděle 4. října 2020. Anketa je uzavřena.

  • 121
  • 63
  • 35
  • 34
  • 34
  • 33