Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Z pejska Bladea udělal chodící kostru, teď se vymlouvá na psychické problému. Lidé proti němu brojí

    Týranému Bladeovi, kterého se po týdnech bez vody a jídla podařilo zachránit, se daří lépe. Jak se daří jeho trýzniteli? | foto: Profimedia.cz

    Prošel si peklem, teď se má jako v ráji. Týraný pes Blade z Uherského Hradiště se v péči náhradních majitelů vrací do normálního života, nadšeně jí a přibírá na váze. Raketově přibývají ale také podpisy na petici, která žádá trest pro jeho původního majitele. Jeho vyjádření o psychických problémech zřejmě nikoho neobměkčilo.

    Když Bladea z bytu hrůzy zachránili hasiči a policisté, byl zbídačený a silně podvyživený. Majitel Martin Tomaštík ho tam dlouhé týdny nechával o hladu a žízni, zvíře se brodilo ve vlastních výkalech.

    Okamžitě ho převezli na veterinu, kde se mu dostalo první pomoci. Expertka také Bladeovi naordinovala jídelníček tak, aby začal přibírat, ale zároveň nezatížil orgány.

    O Bladea je u náhradních majitelů skvěle postaráno.

    A to se daří. Náhradní majitelé informovali o tom, že týraný pes dělá velké pokroky. Jí přesně tak, jak má, chodí na procházky, skamarádil se s jejich kočkou. Pouhý týden stačil k tomu, aby se Blade změnil k nepoznání.

    Komu se ale nedaří dobře, to je původní majitel. Podle informací z Uherského Hradiště zmizel a skrývá se v Praze. I po několika dnech se na něj valí nenávistné komentáře a výhrůžky.

    Blade chodí v oblečku, podkožní tuk totiž stále nenabral.

    Ba co víc, na internetu dokonce vznikla petice, která pro něj žádá „spravedlivý trest“. Lidé se totiž obávají, že z krutého týrání psa vyvázne bez újmy. Během pár dní ji podepsalo bezmála 22 tisíc lidí, další podpisy přibývají po stovkách.

    „Poslední dva měsíce jsem se potýkal s psychickými problémy a nebyl jsem schopný se o něj starat. Chtěl jsem ho dát do útulku, ale bál jsem se reakce okolí, tak jsem to pořád oddaloval a oddaloval až se to dostalo do fáze že jsem tam začínal chodit míň, a když jsem viděl, co se s ním děje tak jsem dostal strach a nevěděl co dělat,“ uvedl Tomaštík v nedávném prohlášení pro Deník.cz.

    Fotogalerie