Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dav naschvál opět vlezl k pozemku manželů McCloskeyových, ti přitom zastupují černochy

    Před časem celý svět obletěly fotografie manželů Marka (63) a Patricie (61) McCloskeyových, kteří se zbraní v ruce bránili své luxusní sídlo v St. Louis před davem výtržníků, kteří vtrhli na jejich pozemek. Teď se situace opakovala, protože hnutí Black Lives Matter naplánovalo u sídla amerických boháčů další demonstraci.

    Manželský pár ze St. Louis ve státě Missouri je společně se svým luxusním sídlem pro mnohé trnem v oku. Okázalý přepych bělošského páru nepřenesli přes srdce ani aktivisté z hnutí Black Lives Matter, kteří před několika dny neváhali během své „pokojné“ demonstrace rozbít vstupní bránu k domu a na pozemku McCloskeyových vykřikovat nejen protirasistická hesla, ale také levicové fráze o rovnosti majetku.

    Manželé si to nenechali líbit a se zbraní v ruce se rozhodli bránit svůj majetek.

    „Připadalo mi to skoro jako dobytí Bastily, vlezli mi na pozemek a my jsme se báli nejen o život, ale i o majetek. Nevěděli jsme, jestli nám nepodpálí dům, prolomili bránu a mířili rovnou k nám,“ řekl tehdy Mark McCloskey v rozhovoru pro stanici KSDK.

    Málokdo by čekal, že se tato bizarní situace bude z velké části opakovat, ale stalo se, jejich soukromý pozemek nenechal dav opět na pokoj. Tentokrát manželé vyměnili pušku a pistoli za úplně jiný typ zbraně: drahé právníky!

    V St. Louis se aktivisté zneužívající hnutí BLM domluvili a v počtu několika stovek lidí zamířili směrem ke známé adrese. McCloskeyovi vše sledovali z bezpečí svého balkonu a Patricia si dav natáčela na mobil.

    Na fotografiích z místa je patrné, že pár nebyl v domě sám, společnost jim dělali právníci, kteří měli následně pomoci, kdyby opět došlo k porušení jejich práva na soukromí.

    Výhrůžka právníky na demonstranty zjevně zabrala a dav se znovu projít vstupní branou neodvážil. Přesto aktivisté na místní boháče pokřikovali skoro patnáct minut, než se rozhodli jít dál.

    Hnutí Black Lives Matter se opět vrátil na pozemek manželů McCloskeyových.
    Hnutí Black Lives Matter se opět vrátil na pozemek manželů McCloskeyových.

    Právník Mark McCloskey odmítá, že by opakované demonstrace před jeho domem nějak souvisely s rasovou otázkou, lidé prý protestují především proti jeho majetku.

    „Je to zajímavé, celý svůj život jsem zasvětil tomu, abych bránil lidi, kteří jsou bezbranní a prožívají těžké životní časy,“ cituje Daily Mail muže, který se živí jako obhájce se specializací na zastupování zraněných osob.

    „Moji černí klienti nás milují. V ten den, kdy se udál ten první incident, nám volali a říkali, jak je to hrozné, že si teď o nás někdo myslí, že jsme snad rasisté. Já se přitom vždy snažil komukoliv podat pomocnou ruku,“ dodal McCloskey.

    Právník manželů Albert Watkins nemohl v sídle během druhé demonstrace chybět. Agentura Reuters uvedla, že na místě byli také muži, kteří zřejmě patřili k soukromé ochrance. Ta kolem domu připravila barikády a dohlížela na bezpečnost před vstupní branou.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 16:20 čtvrtek 5. listopadu 2020. Anketa je uzavřena.

    • Super
      107
    • Haha
      44
    • Tvl
      34
    • Sladký
      31
    • Trapas
      26
    • Cože
      23
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...