Bizarní teorie o výsledku finále MS z pera francouzské neziskovky

Fotbalové mistrovství světa v Rusku již v neděli skončilo, ve finále porazila Francie Chorvaty a získala své historicky druhé zlato. Diskuze fotbalových odborníků pomalu utichají a pozornost fotbalové veřejnosti se zase vrací mezi kluby. V médiích se objevují už jen poslední střípky k uplynulému šampionátu. Jeden zvláště bizarní byl zachycen ve vítězné Francii. Jedna z předních tamních neziskovek Licra přišla s překvapivou teorií, proč ve finále uspěla právě Francie.

Pařížská pobočka jedné z předních neziskových organizací Licra (Mezinárodní liga proti rasismu a antisemitismu) použila úspěch francouzských fotbalistů pro svoji propagaci.

V nedělním finále vychválila francouzský tým jako příkladně multibarevný a multietnický, zatímco ten chorvatský popisuje jako dramaticky uniformní, bez barvy, příchuti a bohatý jen vůči sobě, a takové týmy šampionáty přece nevyhrávají, že?

Nu, při pohledu na zahajovací sestavy si lze určitých rasových rozdílů všimnout. Normální fotbalový fanda si však všímá hlavně kvalit jednotlivých hráčů a sehranosti týmu, než aby zkoumal rasové a etnické složení na hřišti.

Pokud Licra takhle hloupě bojuje s rasismem, jak o sobě tvrdí, dělá tím opravdovým rasistům přímo medvědí službu, jelikož podobně scestné komentáře většinu lidí odradí.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 1:28 pondělí 19. listopadu 2018. Anketa je uzavřena.

  • 13
  • 11
  • 7
  • 6
  • 6
  • 4