Na Gatese praskla milenka i Epstein a Melinda najala špičkové právníky. Co na něj chystá?

Rozvod manželů Gatesových možná nebude až tak poklidný, jak se po jejich společném prohlášení zdálo. Za pouhý týden se pořádně zčeřily vody, když na Billa prasklo, že se v minulosti snažil sbalit podřízenou v Microsoftu a že si pro rady ohledně manželství chodil za odsouzeným predátorem Jeffreym Epsteinem. A jak se teď ukázalo, manželka Melinda nečekaně svůj právní tým rozšířila o esa v oblasti správy svěřenectví a nemovitého majetku. Experti nastínili, co asi na slavného manžela chystá.

Na Billa Gatese se toho v posledních dnech začalo sypat podezřele moc.

Jak napsal The Wall Street Journal, vedení Microsoftu si na dříve nejbohatšího muže planety v roce 2019 vyšláplo kvůli obvinění, že se v minulosti snažil navázat s některými podřízenými vztah tak intenzivně, až se dá mluvit o nátlaku.

Jeden konkrétní románek měl vzniknout v roce 2000. Dříve než bylo vyvoláno hlasování o odvolání Gatese z postu šéfa řídícího orgánu firmy, ale sám odešel. Prý to ovšem nebylo kvůli vyšetřování.

Pak je tu dnes již zesnulý finančník Jeffrey Epstein, odsouzený za pedofilii. S ním se měl Gates seznámit v roce 2011, tedy tři roky poté, co už byl Epstein odsouzen za sexuální zneužívání na 18 měsíců.

Finančník Jeffrey Epstein

Gates často Epsteina navštěvoval v jeho newyorském bytě, a jak nyní vyplulo na povrch, měl si k němu chodit pro rady ohledně již nefungujícího manželství s Melindou.

Teď se objevila nová zpráva z druhé strany. Melinda Gatesová měla svůj tým právníků před rozvodem posílit o esa z oboru správy svěřenectví a nemovitostí. To ale u rozvodových řízení není podle odbornice Harriet Newmanové Cohenové vůbec běžnou záležitostí.

Co k tomu Melindu vedlo? Expertka na rozvody celebrit se pro server Page Six nechala slyšet, že má Gatesova manželka velmi pravděpodobně v plánu rozšířit dědictví svých tří dětí: Jennifer (25), Phoebe (18) a Roryho (21). 

Bill a Melinda Gatesovi

Je známou věcí, že se Bill Gates v minulosti rozhodl každému z nich odkázat „jen“ 10 milionů dolarů, což je v přepočtu zhruba 208 milionů korun a méně než 0,008 procenta z celkového jmění Gatesových. Zbytek chce dát na charitu. 

To vše zřejmě v dobré víře, aby je nezkazil.

„Bill Gates hrdě oznámil světu, že každému ze svých tří dětí nechá 10 milionů dolarů a že zbývající miliardy půjdou na charitu. Nyní když Melinda rozhoduje sama za sebe, jim možná chce nechat víc než 10 milionů, což se v podstatě rovná tomu je vydědit. U rozvodů vždy vidíme, že matka chce chránit svoje děti,“ prohlásila Newmanová Cohenová.

Dost možná tak bude tenhle rozvod ještě pořádně třaskavý.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:30 středa 15. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 6
  • 5
  • 2
  • 1
  • 1
  • 1