Kdo vozí Béma po oslavách? Žena, která stojí za pádem Stanislava Grosse

Mezi gratulanty na páteční oslavě padesátin kontroverzního poradce prezidenta Miloše Zemana Martina Nejedlého na Pražském hradě nechyběl ani bývalý primátor Prahy Pavel Bém. Jeho účast sama o sobě není ani tak zajímavá, co ale zaujme je, kdo Béma na Hrad přivezl. V jednom autě přijel Bém se ženou, která byla u pádu vlády Stanislava Grosse.

Páteční oslava padesátin poradce prezidenta Miloše Zemana Martina Nejedlého přilákala pozornost mnoha lidí, kteří se těší podobně kontroverzní pověsti jako sám Nejedlý. Téměř nepovšimnut zůstal doprovod pražského exprimátora Pavla Béma.

Bém na akci, která se odehrávala v pro veřejnost uzavřených prostorách Letohrádku královny Anny, dorazil autem. To neřídil sám a ani neměl profesionálního řidiče. Šoféra luxusní limuzíny dělala nechvalně proslulá Libuše Barková.

Barkovou si mnozí pamatují z období před deseti lety. Tehdy stála u pádu vlády Stanislava Grosse. Kontroverzní podnikatelka, která provozovala nevěstinec, byla ručitelkou v podezřelém nákupu domu za bezmála 6 milionů, který v roce 2005 koupila firma vlastněná Grossovou manželkou Šárkou.

V době, kdy docházelo k podivným finančním operacím a kontaktu s Grossovými byla Barková souzena pro trestný čin pojistného podvodu. Odsouzena byla k pěti letům vězení, ale nakonec od soudu odešla s dvouletou podmínkou a mnohamilionovými exekucemi.

Barková, která kromě Grosse udržovala kontakt i se zavražděným kmotrem Františkem Mrázkem. Sama své trestní stíhání označila za spiknutí politiků, mafiánů a tajných služeb.

Dnes téměř zapomenutá Barková mohla zavzpomínat na časy své největší slávy ve společnosti politických i podnikatelských špiček. Na parkovišti se ještě s Bémem družně bavila, ale na samotnou oslavu šli každý sám a dávali si dobrý pozor, aby je společně nikdo neviděl. Co se ale dělo za zabarikádovaným plotem Hradu se asi nikdo nedozví.

Bývalého pražského primátora nepojí s kontroverzní podnikatelkou jen společní známí. Bémova společnost, přes kterou podniká a údajně je napojená na aktivity kyperské firmy, sdílí společné kanceláře právě s Barkovou, a to v centru Prahy na Malé Straně.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:44 středa 26. října 2016. Anketa je uzavřena.

  • 34
  • 12
  • 8
  • 8
  • 8
  • 6