Barnevern mu dvakrát zničil život! Kenův příběh ilustruje zvůli norské sociálky

Příběh Kena Olsena je ošklivým příkladem toho, že kritizovaná norská sociálka Barnevernet dokáže zničit život. A ne jednou, dokonce dvakrát.

Ken Joar Olsen a Vibeke Morrisseyová přišli o své dítě. Norská sociálka jim odebrala dceru krátce po jejím narození.

Pro svoje dítě měli všechno nachystané - vaničku, postýlku a hračky, ale malá Aria je nikdy nemohla použít. Holčička žije v pěstounské rodině a její biologičtí rodiče mají povolené jen příležitostné návštěvy.

Fotogalerie

Ken má sice za sebou kriminální minulost, ale poté, co si našel partnerku, chtěl začít nový život a být dobrým otcem své dceři. „Byl jsem stvořený k tomu být otcem, ochráncem své rodiny a oni mi tu možnost vzali,“ řekl Ken Olsen v reportáži DW - European Journal.

„Řekli, že Ken je pro mě a pro Ariu příliš nebezpečný, a tak mě s dcerou vzali pryč z porodnice, ale po týdnu se rozhodli, že nejsem dostatečně dobrá matka a Ariu mi odebrali,“ svěřila se Vibeke Morrisseyová.

Ken měl jediný záznam z důvodu rušení nočního klidu - a především kvůli němu mu norská sociálka dítě odebrala.

Sám vyrůstal v dětských domovech poté, co ho sociálka vzala matce. Ve svých náhradních domovech Ken zažil šikanu i sexuální zneužívání.

Nyní trpí znovu. Boj o svou dceru ale norský pár nevzdává. A teoreticky mají šanci, že dceru dostanou zpátky. Barnevernet v poslední době přichází k rozumu. Vrátil třeba nemocnou holčičku české matce a norskému otci.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:29 pátek 29. července 2016. Anketa je uzavřena.

  • 48
  • 20
  • 19
  • 14
  • 11
  • 9