Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz
    Premium

    Koukalová & Konečný: Kovářová a Neff spustili problém. Nenávist „osvícených liberálů“

    Kovářová a Neff spustili problém: Nenávist osvícených „liberálů“. | foto: Expres

    Celý článek jen pro členy

    Chcete číst prémiové texty bez omezení?

    Předplatit
    Teď je strašně populární říkat, hlavně na Twitteru, že nemáme mlčet, tak my tedy poslechneme a nebudeme mlčet. Protože to takhle nemlčel i publicista Ondřej Neff ve svém komentáři o dvojnásobné vraždě na Slovensku a nemlčela ani senátorka Daniela Kovářová s tím, že homosexuálové nemají žádného samozvaného mluvčího. A jakmile tihle dva promluvili a nemlčeli, bylo okamžitě vyžadováno lidičkami ze sociálních sítí, aby byli umlčeni navždy. Takhle to ale nefunguje a my bude dělat všechno proto, aby to nefungovalo nikdy.

    Co se děje nyní na Slovensku víme, ale pojďme k tomu, co se děje tady. Ondřej Neff napsal komentář pro rubriku Poslední slovo v Lidových novinách, kde popsal svůj pohled na útočníka, vraždu i na její dopady ve společnosti. A teď následovala reakce. Normálně byste čekali, že ve zdravé společnosti přijdou nějaké odborné či také publicistické protinázory, polemika nebo diskuze se vznášenými argumenty, ale my už dávno nejsme zdravá společnost, proto jediná obrana proti Neffovi je tzv. vyakčnění ho z veřejného prostoru, což si představujeme stejně, jako když nácek někoho postaví před zeď a pak ho zastřelí.

    „Společenská atmosféra po vraždě v bratislavském klubu Tepláreň zhoustla. Poté, co si devatenáctiletý slovenský fašista zahrál na Breivika a vypálil osm výstřelů, z nichž třemi trefil, dvakrát fatálně, je skoro nemožné věcně diskutovat o čemkoli, co se týká rodiny a homosexuality. Kdysi to byla kriminalizovaná menšina, pak možná odstrkovaná nebo opomíjená skupina a teď všechno směřuje k tomu, aby se ní stala kasta nedotknutelných, kolem níž je dlužno chodit po špičkách a v mírném předklonu, aby člověk nevyfasoval nálepku homofob. Za královnu homofobů je teď označována senátorka Daniela Kovářová. Po sítích běhá výstřižek jejího vystoupení na CNN Prima News, kde prezentuje svůj postřeh, že mezi příslušníky gay komunity jsou velké rozdíly a ne každý gay frekventuje podniky, jako je Tepláreň. Je třeba hodně krátkého spojení, abychom z tohoto prostého konstatování odvodili, že Daniela Kovářová schvaluje ostrostřelbu do lidí. Nicméně toto krátké spojení funguje. Abyste nafasovali nálepku homofoba, už stačí vyslovit námitky proti homosexuálním manželstvím a surogátnímu mateřství,“ napsal Neff ve svém sloupku s názvem Kasta nedotknutelných.

    Stalker versus spisovatel

    Na což zareagoval filmový kritik Kamil Fila s tím, že Neff je nedotknutelná kasta devadesátkových dinosaurů, kteří nerozumějí světu, odmítají se vzdělávat, píšou texty plné dezinformací a faulů a mají to privilegium být otiskováni v rubrice, v níž se needituje.

    Twitter

    Přímo perfektní střelba do vlastního kolene a nádherná ukázka toho, o čem Neff mluvil. Živá ukázka!

    Uznávaný spisovatel, publicista, překladatel a doktor filosofie je okamžitě mistrován kritikem filmů, který o sobě nechal natočit dokument, aniž by měl za sebou nějakou význačnou společenskou činnost, kde si píchá steroidy a nechává sledovat svoji bývalou přítelkyni, protože ho opustila. Fila označuje Neffa za nevzdělance a člověka, jenž nerozumí světu, a dokonce dezinformátora, i když my pochybujeme, že vůbec někdo ví, co to slovo znamená, protože ho používá každý na všechny názory, které nechtějí slyšet. Předloží Fila ke svým výtkám argument? Samozřejmě, že ne, namísto toho odpoví jednomu oponentovi ve vlákně, aby mu poslal na účet 3000 korun, protože zadarmo se snažit nebude.

    Twitter

    My nebudeme rozebírat, čí názory jsou jaké a kdo má jakou relevanci, my se budeme zabývat naprostou neúctou k jinému a hlavně vyargumentovanému vidění světa.

    Kdyby byl býval Fila adresoval své připomínky Neffovi ve znění: Se vší úctou, teď si vás dovolím kritizovat, nemáte pravdu v tom a v tom, protože a protože, a nabídl svůj pohled na věc, nijak bychom se tím nezabývali. Neff je novinář a novinář vždy musí počítat s tím, že na jeho komentáře může přijít protichůdná reakce od dalších kolegů v jejich článcích, ale zde se ta „kasta nedotknutelných“, o níž Neff píše, se projevila ve své nahotě. Nechce s vámi diskutovat, nechce vytvářet názorovou pluralitu, chce vás jen vytlačit z veřejného prostoru a nárokovat si jej pouze pro sebe tím, že na vás poštvou svoje legie ze svých omezených sociálních bublin.

    Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

    Měsíční

    89
    Předplatit
    Můžete kdykoliv zrušit

    Roční

    890
    Předplatit
    Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

    Dvouleté

    1 690
    Předplatit
    Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

    Připojte se ještě dnes a získejte:

    • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
    • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
    • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
    Více o iDNES Premium
    Máte už předplatné? Přihlásit se
    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:11 čtvrtek 16. února 2023. Anketa je uzavřena.

    • Super
      289
    • Trapas
      57
    • Tvl
      48
    • Cože
      45
    • Haha
      44
    • Sladký
      42