Koukalová & Konečný: 9 věcí, které nás na konci roku 2020 pobavily nebo koply do hlavy

Nejdříve jsme chtěli napsat, že to bylo takových devět oříšků, co nás cvrnkly do nosu, protože jsme byli pohádkově naladění, ale pak to začalo přibývat a s tím i míra udiveného pobavení.

1. Bohdalka a Leoš Mareš nakupují v Penny

Nesmrtelná teta a pán kožichů a koncertů z obýváku kroužkují v letáku Penny slevy a řeší, co si tam koupí na Silvestra dobrého.

Takhle, byli jste někdy v Penny? My totiž ne, takže ani nevíme, co tam prodávají, ale Leoš má ve svém osmipatrovém bytě asi jiné starosti než krabičák za 40 korun z obchodu, do něhož si dojede rolls-roycem, takže úplně nechápeme, komu je tahle taškařice určená. Kdyby tam byla Jiřina sama, to je jiná, ta zažila snad už tři války, ale zase její vrstevnice nemají Instagram...

2. Jehla v Babišově paži jako konspirace roku

První, kdo se nechal očkovat, byl premiér Babiš a druhá byla válečná veteránka. Spor vznikl o to, že na fotce s Babišem nebylo vidět, jak mu jehla zajíždí do kůže, zatímco u veteránky jehla prošla snad až do druhého ramene.

Konspirátoři zkoumali stříkačky ze všech úhlů a nás mezitím pobavil status českého premiéra po vstřiku, který zněl: Hotovo. Čaputová si mezitím napsala: Začínáme. Báru nejvíce fascinovalo, že Babiš měl v 66 letech viditelný bicák, ale jinak si tahle konspirace nezadala s 11. zářím.

Andrej Babiš po boku váečné veteránky odhalil, že má menší bicák.

Premiérovi do nového roku 2021 doporučujeme, protože roušku jen tak nesundá, speciální sponku na gumičky, aby se mu z uší nestávaly „netopýre“ nebo „slone“.

Pane premiére, dá se pořídit sponka, kterou si vzadu na hlavě uchytíte gumičky....

3. Nejsou Silvestry

Právě teď to píšeme a koukáme na Silvestra z roku 1977 s Vladimírem Menšíkem. Místo Máni a Pepy z lidu sedí v hledišti herci a zpěváci a krásné mladé osazenstvo dnešních sedmdesátnic, padají parádní narážky na systém, dvojsmyslné vtipy proti vedení České televize a genderově nekorektní hlášky. To všechno odnesl čas, dnes už neumí nikdo nic takového natočit, přitom jediné, co nám v tomto roce zbylo, je právě jen ta televize.

Jsme rádi, že Česká televize v pandemickém roce zřídila ten důchodcovský kanál, protože my se na něj pořád koukáme. Televarieté a Možná přijde i kouzelník, to je náš nový Netflix.

4. Fastfood v Pompejích

Pár dní před koncem roku se odhalila naprostá archeologická bomba, ze které jsme si sedli na zadek. V Pompejích práce neustaly a odkrývají tam jednu pecku za druhou. Nedávno tam odlili další mrtvoly, nyní ukázali celý fastfoodový stánek, kde se podávali šneci, kachny, samozřejmě dvojec na stojáka a další dobroty.

Fastfood z Pompejí, kde jsou fresky. Nyní se vede debata o tom, jestli byl na talíři i pes.

Nejvíce nás těší, že Pompeje byly jeden velký hanbinec, což dokazují odlitá těla v polohách šťastné hodinky, často i pán s pánským otrokem, žena s mnoha gladiátory, která to šla naposledy roztočit, když se na město už snášel popel, a freska nahé ženy umístěná na předmětný odkrytý stánek, která neměla s jídlem co dělat, ale byla tam jen proto, že byla nahá.

Nahotinka na stánku s rychlým občerstvením, který odkryli v Pompejích.

Říkáme si, že kdyby Prahu čekaly poslední minuty před sopečným spadem, Verešová s Volopichem by byli krásný odlitek.

5. Snaha o Kramárovo zničení

Maroš Kramár dal před koncem roku rozhovor, v němž se vrací k přehnané aféře, kdy sáhl své kamarádce maskérce na zadek a kamarádka maskérka se neozvala, že je oběť. V rozhovoru odhaluje naprosto nechutnou praktiku.

„Redaktorka, co mi volala, mi tehdy řekla, že jsem ublížil jí i dalším ženám,“ řekl Kramár a zřejmě měl na mysli novinářku Zuzanu Kovačič Hanzelovou, která aféru rozpoutala a nebrala zřetel ani na to, že údajná oběť se jako oběť ani necítila a přes sociální sítě všem vzkázala, aby se uklidnili, kdybychom to měli parafrázovat.

V novém roce tedy budeme čekat, kdo další ze slavných mužů se dostane před přestupkovou komisi.

6. Pasení se na mladé holce

Mladá holka si dá vánoční fotku od stromečku, kde má tykadla na hlavě, její táta směšné brýle a spustí se lavina neskutečných hejtů, kdy jelita národa neumí ani používat správně vlastní jazyk.

Vivien Babišová má „tykadli“ a určitě umí stokrát lépe česky.

Vivien Babišové je jen dvacet, má ještě pořád nárok na telecí úlety a hlavně není odpovědná za chod státu. Posíláme virtuální „gratulki a tleskánky“ všem hrdinům od klávesnice a doporučujeme doučování, protože si tak nějak myslíme, že Vivien by slovo „tykadli“ nikdy nenapsala.

Vzkazy z Twitteru.

7. Královnin vánoční projev

Brečeli jsme. Královnu máme tak rádi, že bychom ji chtěli sníst nebo ji zatavit do igelitu a vystavit si ji na poličku, nezklamala nás snad nikdy a rozhodně ani teď na konci roku 2020, kdy měla tradiční vánoční projev, ovšem v době pandemie. Je to ukázkový výstup světové osobnosti velikosti metr padesát, před níž se kolena roztřesou nejednomu dvoumetrovému prezidentovi.

Čtyřiadevadesátiletá panovnice správně tuší, že její proslov nejvíce zasáhne, když v něm má jednu výraznou větu, která se dotkne přímo vás, a ani letos nezklamala. „Nejste sami,“ řekla lidem, zatímco náš prezident Miloš Zeman zapomněl myslet i na lidi pod Hradem. Chválit dokola hasiče a dobrovolníky nestačí, my ostatní jsme tu taky a máme též svoje starosti s pandemií.

Navíc nás dojalo, že Alžběta měla na stolečku fotku prince Filipa, který se už stáhl z veřejného života a určitě v Balmoralu jako vyhlášený palácový šprýmař poťouchle plánuje, jak udělá své manželce největší naschvál jejího života a v roce 2021 na své 100. narozeniny zemře.

8. Obraz

Moderátorka Gabriela Koukalová je malířkou a namalovala žlutý čtverec.

Gabriela Koukalová je malířka a namalovala žlutý čtverec.

A protože Báře Koukalové do naší redakce neustále někdo píše, že je biatlonistka, nebo náš grafik o Gabriele Koukalové napsal, že je Barbora, musela se taky inspirovat, stala se tedy na moment malířkou a namalovala zelený obdélník.

Gábi má značkovou čelenku, Bára sehnala jen utěrku, co má pověšenou na dvířkách od trouby.

Báře Koukalové čtenáři vzkazují, že je bývalá biatlonistka, tak se samozřejmě...

9. Účinný lék do roku 2021

„Dovolte mi, abych nejdříve poděkoval všem, kteří se podíleli na vývoji a distribuci této vaginy,“ řekl profesor Pavel Pafko po svém očkování v živém televizním vysílání, což myslíme, že stačí.

Vakcína nebo vagina, hlavně ať jedno z toho v roce 2021 zabere.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:53 pátek 30. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 282
  • 162
  • 30
  • 16
  • 15
  • 10