Premium

Koukalová & Konečný: Sex s neustálým ujišťováním už není sex, ale strach

Došli jsme do momentu, kdy máme souhlas k sexu a nikdo ho ani nechce, protože nefunguje. | foto: Expres

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
A teď si pojďme říct, kdo ho tady mezi nás zasévá. Už jste měli dnes sex? Nebo tento týden? A souhlasili jste nahlas? Jestli ano, je to super. Jestli jste měli sex „na tišáka“, máte problém. A jestli váš partner to strpěl, nebo dokonce u toho usnul, máte problémy dva.

V Česku se už zase mluví o právním úletu sex jen se souhlasem, a to kvůli nové aplikaci X Pass, která má podle tvůrců sloužit k tomu, že lidé budou mít sex dobrovolně, protože podle aktivistů ho mají nedobrovolně, a to zejména mezi manželi a partnery. Lidé z neziskovek berou peníze na to, aby vám říkali, že se musíte stokrát ptát, a zamořují tím neustále dokola veřejný prostor. Studovat jejich myšlenky je horší než sestavovat zahradní bazén podle ruského návodu v azbuce. Předkladatelé těchto legislativních změn, tedy zase aktivisté, navíc předpokládají, že společnost v 21. století, tedy vy, je mentálně zaostalá a nepozná, jestli páchá zločin, nebo ne.

Celý problém s naším sexem rozhodně nemá za cíl vyřešit násilné sexuální činy, na to rychle zapomeňte, ale vnést do společnosti jiné téma, a to že muži jsou nadržená hovada a neustále si vynucují sex na svých partnerkách. Královnou tohoto chaosu je Johanna Nejedlová, nejvíce citovaná aktivistka, která chodí do všech veřejných debat. Místo toho, aby naproti ní seděl nějaký oponent z řad odborníků, jak se to má v debatě a hlavně v novinařině dělat, dostává hodinové prostory na vnášení zmatku a strachu do společnosti. Neustále zdůrazňuje, že se musíte ptát každou minutu, jinak jste „znásilňovač“, vřele to doporučujeme zejména mezi vzdycháním, to vždycky zabere a nažhaví všechny na mimořádný postelový zážitek.

Než se objevila Nejedlová a její crew z Konsentu, lidé úplně normálně věřili soudu a policii, když někdo chtěl spravedlnost, šel za nimi, a když se někdo bál hanby, nechal si to pro sebe a našel si psychologa. Během rozhovoru Nejedlové s Drtinovou na DVTV, kdy se bavily o souhlasu k sexu a o aplikaci X Pass, o právních kličkách a smyslu formálního souhlasu, bylo vidět, jak strašně jsme tady všichni blízko průseru, a až v něm budeme, Nejedlová a její neziskovka budou poslední, kdo nás z něj vytáhnou, protože my jsme právní stát s fungujícím trestním řádem, tečka.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:04 sobota 29. října 2022. Anketa je uzavřena.

  • 43
  • 12
  • 11
  • 9
  • 8
  • 6