Co teď bude s Obamou? Prezident koupil pátou luxusní nemovitost

Americký prezident Barack Obama ví, že dny jeho vlády se nezadržitelně blíží svému konci. Už dvacátého ledna ho v křesla hlavy USA nahradí Donald Trump a Obama mu bude muset uvolnit i místo v Bílém domě. O to, že by Obama s rodinou neměl kam jít, se rozhodně bát nemusí. Ke svým čtyřem nemovitostem přikoupil pátou luxusní haciendu v golfovém rezortu v Kalifornii.

Už za dva měsíce bude stále ještě současný americký prezident Barack Obama prezidentem bývalým. 20. ledna předá pomyslné klíče od Bílého domu Donaldu Trumpovi a bude se muset s rodinou odstěhovat. A už teď Obamovi vědí, že rozhodně nebudou mít nouzi o to, kam jít bydlet.

Obama v současné době vlastní dům na rodné Havaji a dům, ve kterém bydlel jako senátor v Chicagu. Další dům mají Obamovi v New Yorku a v létě tohoto roku koupili dům v luxusní čtvrti Washingtonu D.C. nedaleko Bílého domu, kam se plánují uchýlit. Nyní si prezident dopřál koupi další nemovitosti, tentokrát moderní haciendy v golfovém rezortu ve slunné Kalifornii.

Pátá z Obamových nemovitostí se nachází nedaleko města Palm Springs, v populárním golfovém letovisku Rancho Mirage. Už během svého prezidentství sem Obama často jezdil hrát golf spolu se svými přáteli do jednoho z místních soukromých klubů. Není ani prvním prezidentem, který si toto místo vybral na pomyslný prezidentský důchod. Dům v Rancho Mirage si po skončení svého působení v úřadu koupil i 38. americký prezident Gerald Ford.

Podle Obamy bude rodina nejvíce času trávit stále ve Washingtonu, minimálně do té doby, než mladší z prezidentových dcer Sasha dokončí střední školu. Pak si jak bývalý prezident, tak jeho manželka Michelle a dvě dcery budou moct každý vybrat, ve kterém z domů chtějí zrovna pobývat, a ještě zbyde jeden volný pro psy Bo a Sunny.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:00 středa 22. března 2017. Anketa je uzavřena.

  • 16
  • 13
  • 11
  • 10
  • 9
  • 7