Co vyčítá Bára Štěpánová Havlovi a co bude mít napsáno na hrobě?

Sice jí je teprve 58, ale již nyní má pro sichr vymyšlený text, který chce, aby svou hlubokomyslností zdobil její náhrobek. Herečka to přiznala v rozhlasovém pořadu před publikem v Domově Sue Ryder. A jako tradičně se netajila svými politickými názory...

Bára Štěpánová se zamýšlí nad osobností prezidenta Václava Havla a tvrdí, že byla vhodnou osobností na práci jeho asistentky. A to už proto, že ho na rozdíl od jiných žen nemilovala jako muže. Prezidenta vnímala jako filozofa, humanistu a křesťana.

„Já jsem mohla být jeho osobní sekretářkou, protože jsem ho nemilovala, nezbožňovala. Já jsem si ho vážila jako člověka. On nechtěl žádnou moc. Vyčítám mu, že věřil v to, že lidé jsou lepší, než ve skutečnosti jsou,“ tvrdí herečka v pořadu Osobnosti Plus.

Jinak ji osobnosti ze světa politiky nezajímají a nechce se s nimi ani setkávat, přestože se k politice vyjadřuje dlouhá léta. „Já nemám potřebu žádného z politiků poznat jako člověka. Nepochybuji o tom, že i člověk, se kterým jako s politikem nesouhlasím, může být strašně milý, ale mě to nezajímá,“ narážela nejspíš na svůj spor s Andrejem Babišem, kterého opakovaně veřejně kritizovala.

Není bez zajímavosti, že si Bára Štěpánová již vybrala motto na hrob. „Doufala jsem, že jsem nesmrtelná. Zmýlila jsem se. Myslela jsem si, že po tom už nic není. Doufám, že i v tomto se mýlím,“ prozradila herečka.

Také se zamyslela nad dobou, ve které žijeme: „Doba, kdy společnost fungovala jinak, měla něco do sebe. Byl jistý řád. Vzhledem k tomu, že můj otec je velice vzdělaný a rozumný člověk, byla bych i zvědavá na to, koho by mně dle starých tradic vybral za manžela.“ 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:48 středa 18. dubna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 91
  • 11
  • 10
  • 8
  • 7
  • 7