S kým chodí Babiš na pivo a proč si fotí Okamura hrachovku? Čeští politici trochu jinak

Vánoce jsou svátky klidu a míru a nejinak by tomu v dnešních dnech mělo být také mezi politiky. Sváteční klid zbraní přitom ukázal, že realita může být kolikrát hodně odlišná od představ, které lidé o vztazích mezi politiky mají. Víte kupříkladu to, kdo se z poslanců zakoukal do předsedkyně TOP 09 Adamové Pekarové? Případně koho lidé oslovují „zavšivená hlavo“? Pojďte se podívat, co na sebe navzájem přiznali naši politici.

Z politických debat by člověk mohl mít dojem, že čeští politici se stále jen hádají a neumějí se spolu domluvit. Že je to ve skutečnosti mnohdy úplně jinak, prozradili samotní politici v rámci adventního povídání na Rádiu Impuls. Kritika a negativní komentáře byly zakázány, a tak se lídři politických stran museli o svých rivalech vyjadřovat jen kladně.

Ivan Bartoš (Piráti) se rozpovídal o svých dredech, které prý někteří jeho kolegové z neznalosti nazývají „drny“ nebo dokonce „drony“. Také prozradil, že letos na Vánoce si nezahraje na svůj akordeon.

„Ukradli mi ho ze zavřeného auta a v dnešní době to není žádný levný špás, koupit si takovou harmoniku,“ řekl Bartoš, jemuž ukradli černý akordeon Pirat 72.

Ivan Bartoš ve volebním štábu.

Lídra Pirátů navíc prý často lidé nazývají „zavšivenou hlavou“, a tak Bartoš s úsměvem vysvětloval, že nic takového nehrozí a jeho hlava se myje jako každá jiná.

Přestože on sám je stále poměrně mladý, vrátit se ještě o pár let v čase zpátky prý Bartošovi pomáhá jeho soupeř z ODS Petr Fiala.

„Je to návrat do studijních let. Když on ve Sněmovně promlouvá, je to, jako kdyby učitel stál za katedrou a vyprávěl. Člověka to vrací v čase,“ zavtipkoval Bartoš.

Šéf SPD Tomio Okamura je možná kontroverzní postavou pro své výroky, ale jako člověka si jej jeho kolegové docela pochvalují.

Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) – Jedním ze sedmi poslanců tragicky propadlé...

„Je velmi pozorný, nedávno jsme se bavili jen velmi krátce na chodbě a on mi říká, že jsem zhubla. Prý rád takhle někoho potěší, protože sám rád slyší, když mu někdo říká, že zhubl,“ vzpomínala na setkání s Okamurou v současné době jediná šéfka politické strany Markéta Pekarová Adamová. 

Předsedkyně TOP 09 se velmi líbila Janu Skopečkovi z ODS, jak prozradil jeho dnes už bývalý kolega Václav Klaus mladší (Trikolóra), který zároveň přiznal, že se mu líbí tetování, které si Pekarová Adamová nechala udělat.

K šéfovi SPD se vyjádřil také Ivan Bartoš, jenž si nevážné povídání o dění v politice evidentně hodně užíval.

Tomio Okamura říká, že miluje Česko. Ještě víc ale miluje sám sebe.

„Tomio je průkopník ve food bloggingu. On se pořád fotí s nějakým jídlem a je vážně unikátní, protože snad ještě nikoho nenapadlo fotit se s hrachovou kaší,“ zavtipkoval ještě jednou Ivan Bartoš.

Za velmi vtipného označili politici také Václava Klause mladšího, který se dokonce pustil do vyprávění vtipu. 

„Sedí takhle chlap s ženskou a ten pán povídá: Co kdybychom si hráli na znásilnění? Žena odvětí: To se mi nelíbí! A chlap na to: Dobrý začátek,“ potvrdil svůj smysl pro humor Klaus.

Své fyzické postižení už ho prý nijak nelimituje a problém to pro něj snad byl v mládí, když chodil na diskotéky, ale i tohle téma pojal s humorem.

Václav Klaus mladší s dvěma dámami z obce Boršice, místa, kde se poslanec...

„Já bydlel na sídlišti na Proseku, samé fabriky. Na jednu dívku tam připadalo asi dvanáct chlápků. Pravděpodobnost, že dostanete na držku, byla asi dvacetkrát větší, než že se tam s někým seznámíte,“ řekl Klaus, který jako vánoční dárek pro Andreje Babiše zvolil pálenku nazvanou „Trikolórovice“ s tím, že premiér je Slovák, a tak se snad rád napije.

Kdo si prý také rád vypije, je předseda KSČM Vojtěch Filip.

„Letěli jsme na nějakou parlamentní akci, všichni jsme tam byli nováčkové a on už v té odletové hale měl nějakou slivovici, tak tím mě tehdy potěšil,“ dodal ještě syn bývalého českého prezidenta.

Andrej Babiš se stejně jako jeho kolegové z jiných stran nemůže dočkat Vánoc, a to i když se celý rok snažil hubnout. Před Štědrým dnem prý hodlá jíst zcela minimálně, aby si pak mohl svátky užít naplno bez odříkání.

Andrej Babiše chce snížit DPH na pivo.

Své kolegy ve Sněmovně hodnotil také premiér Babiš (ANO), který zároveň poděkoval Klausovi za slivovici, i když on sám tedy preferuje červené víno.

„Jsou to všechno mladí a perspektivní politici, to já už jsem v téměř důchodovém věku,“ řekl s úsměvem šéf hnutí ANO, který zalitoval svého pokaženého vztahu s Ivanem Bartošem.

„Pro mě je to zklamání, chodili jsme spolu na pivo a doufal jsem, že budeme spolu ve vládě. Vyvinulo se to ale jinak,“ dodal na závěr Andrej Babiš.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 1:55 úterý 21. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 53
  • 45
  • 42
  • 41
  • 33
  • 32