Agresivní autobusák na Chodově: Napadl dceru Kalouse z ČT i bezmocného vozíčkáře!

Muž na vozíku požádal řidiče autobusu o pomoc, ten prý odmítl a začal chrlit vulgární nadávky. Když se invalidy zastala skupinka nezletilých studentek, vzal agresivní autobusák do ruky montážní klíč a vyrazil do útoku. Údajně měl napadnout jak bezmocného invalidu, tak dvě dívky. Jedna z nich je dcerou známého sportovního novináře z České televize Davida Kalouse. Ten Expresu incident z pražského Chodova blíže popsal.

Dlouholetý sporťák České televize David Kalous na Twitteru sdílel video, které zachycuje agresivního autobusáka na pražském Chodově.

„Odmítl pomoci vozíčkáři vystoupit z autobusu a ještě ho slovně a fyzicky napadal. Ostatně i partu holek, včetně dcery, která mu pomáhala,“ uvedl na sociální síti Kalous, jehož tweet měl velký ohlas.

Expresu potom Kalous blíže popsal, co incidentu předcházelo.

„Ten pán chtěl vystoupit, ale řidič mu odmítl nainstalovat plošinu pro vozíčkáře. Byl sprostý, vulgární a říkal, že každý vozíčkář má mít doprovod,“ řekl nám známý sporťák.

Agresivní řidič na pražském Chodově napadl partu studentek i vozíčkáře.

Vozíčkáře se v autobuse zastala skupinka studentek. Jednou z dívek byla sedmnáctiletá dcera Davida Kalouse Aneta.

„Holky chtěly pomoci, ale řidič i na ně sprostě zaútočil. Ony se nedaly, jsou to parťačky a začaly se bránit. On pak máchal tím klíčem, jednu holku bouchl, moji dceru kopl a vozíčkáře také napadl, praštil mu do vozíku,“ popsal dále Kalous, který má informace o konfliktu přímo od své dcery.

„Dcera přišla úplně vyděšená domů, teď je ve škole, nic vážného se jí ale naštěstí nestalo. Podle mě by se ale takhle lidé k sobě chovat neměli. Ta agrese je naprosto pitomá a zbytečná,“ myslí si novinář.

Incident chce řešit dopravní podnik i Hřibův náměstek

Kalous ve svém tweetu označil pražský dopravní podnik. Ten prostřednictvím svého oficiálního profilu slíbil, že celou záležitost prošetří. Na dotaz redakce Expres.cz ale zatím DPP nereagoval. 

Na incident si prý hodlá posvítit také pražský zastupitel a náměstek primátora Zdeňka Hřiba Adam Scheinherr (Praha sobě).

„Dohlédnu na to, aby se věc prošetřila,“ uvedl Scheinherr na Twitteru v diskuzi pod výše zmíněným videem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:39 čtvrtek 23. června 2022. Anketa je uzavřena.

  • 84
  • 32
  • 19
  • 13
  • 11
  • 10