Očitý svědek závodu smrti v Krkonoších promluvil: Jeli 150 a v autě bylo dítě!

Nelegální závod, který skončil smrtí nevinného řidiče, má zajímavé rozuzlení. V nadupaných závodních vozech Ford Mustang seděli otec se synem. V havarovaném voze měl dokonce s domnělým viníkem nehody Vojtou Ch. sedět i jeho mladší bratr.

Sraz nadšenců nadupaných mustangů se v sobotu proměnil v obrovskou rodinnou tragédii. Tu podle očitých svědků měli způsobit otec se synem, kteří si na silnici při běžném provozu měli poměřovat své řidičské schopnosti.

Mladší z nich měl pak svůj vůz během předjíždění napálit do protijedoucí Škody Rapid, ve které seděl manželský pár. Zatímco řidič (†49) byl na místě mrtvý, spolujezdkyně (47) měla být s těžkými zraněními převezena do nemocnice.

Vyšetřovatelé nehody sice zatím viníka nehody neurčili, očití svědci mají ale jasno. Nejenže jeli po krkonošských silnicích velmi riskantně, před tragickou nehodou měli svým stylem jízdy ohrožovat i další řidiče.

„Jeli určitě rychlostí 150 kilometrů v hodině. Předjížděli se v zatáčkách,“ sdělili Blesku lidé, kteří se s mustangy na silnici potkali.

Podle jednoho z účastníků srazu vozů Ford Mustang měli ve dvou nadupaných závoďácích sedět táta se synem.

„Mezi sebou si to rozdal otec dvou chlapců, který jel červeným mustangem, s jedním ze synů. Toho druhého, kterému je dvanáct let, svěřil do oranžového auta k tomu testovacímu jezdci,“ řekl očitý svědek s tím, že za hazardéry, jejichž bezohledná jízda stála život nevinného muže a další osoba je kvůli nim v ohrožení života, mělo jet další závodní auto. Právě posádka tohoto vozu měla na místě nehody pomáhat přeživším.

Zatímco řidič rapidu utrpěl smrtelné poranění hlavy a jeho spolujezdkyně bojuje v hradecké nemocnici o život, Vojtěch Ch. vyvázl pouze s poraněným kolenem. Jeho bratr, jenž s ním měl jet ve voze, měl vyváznout s pohmožděninami.

Vojtěch Ch. není majitelem vozu. Jako účastník srazu vozů Ford Mustang v rámci fotografické soutěže pořádané ve Špindlerově Mlýně autorizovaným prodejcem vozů Ford jenom využil příležitosti svézt se s vozem, jejž od dětství jako amatérský závodník miluje.

Jeho touha vyzkoušet si, co toto nadupané auto dokáže, způsobila tragédii, která stála přinejmenším jeden lidský život a další je v ohrožení.

Vojtěchovi Ch. za těžké ublížení na zdraví a usmrcení z nedbalosti hrozí až šest let vězení.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:32 úterý 21. ledna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 95
  • 53
  • 51
  • 49
  • 42
  • 37