Desítky hadiček z těla: Armáda převážela vrtulníkem prvního pacienta na ventilátoru

Armáda se rozhodla jednat a pomoci přeplněným nemocnicím. Z fotek z převozu prvního vážně nemocného pacienta s covidem-19 z Brna do Motola jde přímo mráz po zádech. Muž je napojen na desítky hadiček, nechybí přístroje na zajištění základních funkcí.

Armáda České republiky se rozhodla pomoci s převozem vážně nemocných pacientů do nemocnic v Praze. Na Moravě totiž hlásí plné stavy na jednotkách, kde zachraňují lidem životy a nemají už kapacitu léčit další pacienty s těžkým průběhem koronaviru.

Dnes přistál v Praze první vrtulník s těžce nemocným mužem. Při pohledu na něj, kdy z něj trčelo nespočet hadiček a byl napojen na různé přístroje, šla až hrůza. 

A rozhodně nebude sám, kdo poputuje do hlavního města kvůli záchraně života a zdraví. Armáda už se chystá pro další pacienty na Moravu, aby pomohli tamnímu zdravotnickému systému, který začíná kolabovat.

„Náš vrtulník z vojenské záchranky přepravil prvního pacienta z Brna do pražského Motola. Chystáme se na druhý let,“ napsala na sociální sítě armáda.

Armáda převezla prvního covidového pacienta z Brna do motolské nemocnice.

Armáda převezla prvního covidového pacienta z Brna do motolské nemocnice.

Při pohledu na muže bojujícího o život by se lidé, kteří stále tuto nemoc popírají nebo se vehementně brání očkování, měli chytit za nos a přemýšlet nad těmito snímky, co za bludy pouští do světa. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 14:49 pátek 25. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 8
  • 7
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0