Rasistický útok na královského potomka: Moderátor BBC ho přirovnal k opici!

Skandál poměrně velkých rozměrů provází narození královského potomka Archieho Harrisona. Stojí za ním spisovatel a především moderátor stanice BBC Radio 5 Live Danny Baker, který nechutným způsobem právě na syna prince Harryho a vévodkyně Meghan zaútočil. „Královské dítě odchází z porodnice,“ napsal k fotografii dvou lidí, kteří drží za ruce malého šimpanze! Nepochybně šlo o narážku na Meghanin černošský původ. Během dneška dostal Baker z BBC vyhazov.

Mezi řadou gratulací královskému páru k narození syna se objevil i jeden mimořádně nechutný útok. Na svědomí ho má moderátor stanice BBC Radio 5 Live Danny Baker.

Krátce poté, co se Meghan s Harrym poprvé se synem Archiem Harrisonem objevili na veřejnosti, dal Baker na Twitter fotografii páru, který drží za ruce malého šimpanze. „Královské dítě opouští porodnici,“ napsal k ní.

Lidem okamžitě došlo, kam tím Baker míří. Vévodkyně ze Sussexu je mulatka, má černošskou maminku, a moderátor jednoho z kanálů BBC jejího syna přirovnal k opici. Pod příspěvkem se strhla lavina rozzuřených komentářů obviňujících Bakera z rasismu.

Moderátor Danny Baker přirovnal královského potomka k opici.

Moderátor už se za svůj příspěvek omluvil s vysvětlením, že šlo prostě o vtipnou fotku dobře oblečené opičky a vůbec ho nenapadlo, že by mohla mít rasistický podtext.

„To spojení mě vůbec nenapadlo, dokud mě o tom někteří dobří lidé nepoučili. Prostě malý borec ve stylovém obleku. Každopádně už jsem to smazal,“ napsal Danny Baker na Twitter.

Prvorozeného syna pojmenovali Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Většině lidí každopádně jeho vysvětlení nestačilo a mnozí dost rázně tlačili na BBC, aby se Bakera po takovém výstupu zbavila. A tak se skutečně stalo, během čtvrtka dostal moderátor padáka.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:08 pátek 6. září 2019. Anketa je uzavřena.

  • 58
  • 35
  • 34
  • 21
  • 19
  • 17