Panenkův boj s koronavirem a zápalem plic: V nemocnici si ještě poleží, tvrdí Vízek

Vypadalo to s ním bledě, ale Antonín Panenka (71) má tuhý kořínek a zdá se, že svůj životní zápas vyhraje! Podle bývalého fotbalového reprezentanta Ladislava Vízka (65) je legenda pražských Bohemians mimo ohrožení života a každým dnem se fotbalistův stav lepší. „Jde to ale pomalu, ta viróza je fakt mrška,“ řekl Expresu Vízek, podle něhož si Panenka v pražské nemocnici ještě chvíli poleží.

„Antonín Panenka byl dnes ve vážném stavu převezen na JIP do nemocnice, kde je připojen na přístrojích. Více jeho stav zatím nebudeme komentovat. Tondo, bojuj,“ uvedl pražský fotbalový klub Bohemians 1905 na svém Twitteru. Krátce poté se potvrdila informace, že se Antonín Panenka nakazil koronavirem a ještě do toho bojuje se zápalem plic.

Jeho stav byl vážný a jeho přátelé se o něj báli. Aby měl Panenka tu nejlepší možnou péči, byl z benešovské nemocnice převezen do Prahy a podle Ladislava Vízka to vypadá, že to nejhorší má „Páňa“ už naštěstí za sebou.

„Už je v pořádku, zesiluje, jí, lepší se. Je mimo ohrožení života, má skvělou péči a den ode dne se jeho stav lepší,“ řekl Expresu bývalý hráč pražské Dukly, který sám koronavirus před pár měsíci přemohl.

„Pomaličku se to ve všem lepší, ale jde to pomalu, ta viróza je totiž fakt mrška. Zvlášť ty začátky jsou pomalé. Tonda už ale jí a nejhorší je za ním, myslím, že je pod kontrolou,“ dodává Vízek.

V nemocnici bude ještě tak 10 dní, byl na tom fakt špatně

I přestože je Panenkův stav už stabilizovaný, legendární fotbalista si v nemocnici ještě pár dní pobude.

„Podle mě ho pustí, až bude negativní, bude to chvíli trvat. Měl k tomu ještě ten zápal plic, byl na tom fakt špatně. Myslím, že bude v nemocnici ještě takových deset dní,“ odhaduje Vízek.

Kromě Antonína Panenky se koronavirem nakazila i jeho manželka Vlasta, která měla ale mnohem lehčí průběh nemoci a léčí se doma.

„Je strašně znát, že je o pár let mladší než Tonda. Je to nespravedlivé, ti starší to mají o dost těžší. Zaplať pánbůh, že když to měl tak komplikované, že se z toho dostal,“ říká Vízek, který se s Panenkou pokoušel v minulých dnech spojit, ale nedovolal se mu. 

„Nedovolal jsem se mu ale, protože spal zrovna. Náš společný kamarád s ním ale mluvil a ten mi řekl, jak na tom je. Tondovi pořád někdo volá,“ dodal na závěr Vízek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 9. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 32
  • 16
  • 15
  • 15
  • 15
  • 14