Panenka po boji s covidem: Můj stav byl nafouknutý, o vakcíně budu zatím přemýšlet

Legendární fotbalista Antonín Panenka (72) patří k těm, kteří na vlastní kůži zažili boj s koronavirem. Autor slavného „vršovického dloubáku“ v krátkém rozhovoru pro Expres.cz zavzpomínal na období, kdy byl hospitalizován a česká i zahraniční média psala o tom, že bojuje o život. „Bylo to trochu nafouknuté,“ říká s odstupem času Panenka, který promluvil i na téma vakcíny. Nechá se očkovat, až na něj přijde řada?

Na jaře Antonín Panenka z koronaviru, který už rok paralyzuje celý svět, příliš velký strach neměl. V říjnu se ale náhle nakazil a skončil ve vážném stavu na JIP. Od přátel šly zprávy, že bojuje o život.

Celý fotbalový svět držel bývalému československému reprezentantovi palce. Panenka se dokázal velmi rychle vykurýrovat.

„Jsem bez obtíží, cítím se naprosto normálně,“ pochlubil se Expresu Panenka.

„Těžko se to ale posuzuje, protože jsem zvyklý alespoň dvakrát týdně sportovat. Teď už jsem skoro dva měsíce nic nezkoušel. Včera jsem byl akorát na běžkách,“ dodal bývalý skvělý středopolař.

Jiný slavný fotbalista, Ladislav Vízek, se koronavirem nakazil v březnu a nedávno nám sdělil, že stále cítí velkou únavu i po běžné procházce.

„U každého to probíhá asi jinak, já to tak nemám,“ tvrdí Panenka.

Očkování? Zatím nejsem rozhodnutý

Devětapadesátinásobný československý reprezentant a mistr Evropy z roku 1976 s odstupem času přiznal, že jeho zdravotní stav nebyl tak vážný.

„Asi to bylo maličko nafouknuté... V každém případě je to ale nepříjemné, když ještě navíc člověk denně vidí spoustu negativních věcí, je důležité se od toho psychicky oprostit,“ říká legenda pražských Bohemians.

Zatímco kamarád Vízek v nedávném rozhovoru pro Expres.cz řekl, že je pevně rozhodnutý se nechat očkovat a vakcínu vidí jako jedinou možnost, Panenka si tolik jistý není.

„Zatím nejsem pevně rozhodnutý, myslím, že na to mám poměrně dost času. Je to podle pořadníku, můžu se tedy ještě rozmýšlet. Jsou na to dva názory a člověk se v tom musí orientovat a vybrat si. Zatím nevím,“ řekl na závěr Panenka.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:49 úterý 18. května 2021. Anketa je uzavřena.

  • 22
  • 15
  • 13
  • 13
  • 12
  • 11