Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Záhadná smrt skokana Antonína Hájka (†35): Utonul v moři? Nebo se stalo něco horšího?

    Tělo zesnulého Antonína Hájka vyplavilo moře. | foto: Profimedia

    Talentovaný a inteligentní, ale i komplikovaný člověk. Takový byl pohřešovaný skokan na lyžích Antonín Hájek, který zemřel ve svých 35 letech kdesi v Malajsii. Jeho kariéra byla doslova plná vzletů a pádů. Nevěra, rozvod, vážná nehoda a problémy s pitím. Těžkou osobní situaci řešil útěkem na turisty vyhledávaný ostrov Langkawi. Nenechal o sobě jedinou zprávu a rodině se neozýval. Po čtyřech měsících moře vyplavilo jeho tělo. Rozběhlo se policejní vyšetřování, otázkou zůstává, za jakých okolností zemřel.

    Pátrání po bývalém skokanovi na lyžích Antonínu Hájkovi trvalo čtyři měsíce. Sportovec se vypravil na výlet do Malajsie, kde zmizel beze stopy. Protože se neozýval rodině, bylo po něm vyhlášeno pátrání. Nikdo nevěděl, kde Hájek je. Stalo se mu něco? Od 2. října po něm pátraly policejní složky, aby došly ke zjištění, že zřejmě utonul v moři.

    Jak Expres.cz psal, nakonec se potvrdily spekulace o tom, že jeho poslední kroky vedly k místnímu ostrovu Langkawi. Právě tam bylo jeho tělo nalezeno asi dvacet kilometrů od pevniny. Podle informací Blesku ale nebylo Hájka vůbec lehké identifikovat, ostatky byly ve vodě déle než měsíc.

    „Svaz lyžařů České republiky v pátek 10. března zasáhla zdrcující zpráva. Zemřel bývalý vynikající skokan na lyžích, český rekordman a reprezentační trenér Antonín Hájek. Jeho život vyhasl v nedožitých 36 letech. Čest jeho památce,“ uvedl SLČR na svém webu, čímž zprávu o smrti sportovce včera potvrdil.

    K celé situaci se zatím nevyjadřuje ani malajsijská policie, a to s ohledem na rodinu.

    Hájkovo úmrtí tak opřádá velká záhada. Jak dlouho po svém zmizení přišel o život? A nemohl mu ke smrti dopomoci někdo další? To všechno jsou otázky, které zatím čekají na své zodpovězení.

    Jen měsíc před zmizením, tedy v září, mělo přitom Hájkovi skončit rozvodové stání s manželkou Veronikou Pánkovou, fyzioterapeutkou reprezentace skokanů, již si vzal v roce 2019 v Harrachově přímo na dojezdu Mamutího můstku.

    Antonín Hájek se oženil se sportovní terapeutkou Veronikou Pánkovou. Za dva roky požádala o rozvod.

    Manželka o rozvod zažádala poté, co zjistila, že ji Antonín podvádí se svou svěřenkou Karolínou Indráčkovou. O tom, že Hájek do Malajsie mířil, prý jeho exmanželka nevěděla. Ve hře je i možnost, že si vzal život.

    Hájek měl skvěle našlápnutou kariéru, kterou zastavila v roce 2008 vážná autonehoda. Málem to tehdy nepřežil. Rozdrtil si pánev, šel na několik operací a přišel o světový šampionát v Liberci 2009. Dal se sice relativně brzy dohromady, ale byl to příliš velký zásah do organismu. Přesto právě v letech krátce po nehodě dosáhl svých největších úspěchů.

    Antonín Hájek bojoval o život.

    Když neskákal, vášnivě rybařil, rád hrál i šachy a dobře na kytaru. Říkalo se o něm, že jak byl inteligentní a zároveň brzy slavný, tak si s tím možná někdy nevěděl rady. Začínal mít problémy se životosprávou a nedopadlo to zrovna dobře. Skákal až do roku 2015 a pak docela náhle v osmadvaceti letech skončil.

    „Nepovedené výsledky v posledních závodech i přetrvávající zdravotní problémy, které mi v posledních měsících nedovolovaly plnohodnotně trénovat, mě po rozmýšlení dovedly k tomuto závěru,“ napsal tehdy Hájek ve svém oficiálním prohlášení.

    Od té doby se věnoval právě tréninku, kdy si vzal pod křídlo i Indráčkovou, které dopomohl k nejednomu sportovnímu úspěchu. Zdálo, že se dal do kupy. Stal se dokonce trenérem reprezentačního áčka. Jenže zase to nedopadlo dobře. Prý na tu pozici nebyl připravený, úplně ji nezvládl.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 9:09 neděle 9. července 2023. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      45
    • Trapas
      28
    • Super
      21
    • Cože
      16
    • Haha
      12
    • Sladký
      9