Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Junioři Běla a Mrázek: Válečnou sekyru otců nezakopali. Jeden je ve vězení, druhý si užívá života

    Synové devadesátkových bossů žijí rozdílné životy. Michal Mrázek si užívá, Jaroslav Běla je ve vězení. | foto: Instagram, reprofoto ČT 2

    Jejich rodiny byly spojeny skoro jako vlastní, tátové se vídali prakticky denně. To vše skončilo a hřebíčkem do rakve vztahu Jaroslava Běly a Michala Mrázka byla vražda Bělova otce, kterou junior připisoval Františku Mrázkovi. Před lety došlo na vyřizování účtů se zbraněmi v ruce a výhrůžky. Od té doby se ale situace nejspíše zklidnila. Zatímco Michal Mrázek si užívá života po boku nové, velmi mladé partnerky, Jaroslav Běla čelí dalšímu trestu odnětí svobody.

    Antonín Běla, hlavní postava čtvrtečního dílu dokumentárního cyklu Polosvět světských, byl chladnokrevně rozstřílen u svého domu v Úvalech v roce 1994. Jeho syn Jaroslav je dodnes přesvědčen, že za vraždou stál František Mrázek, dříve otcův blízký parťák.

    „Ruda Javornický byl rozstřílený stejnou zbraní jako můj otec. A tou zbraní byl Agram 2000, ty jsem tu prodával jen já, asi dvacet kusů. Když jsme pak s policejním týmem Tempus dávali dohromady, kolik zbraní jsem kam prodal, na počty kusů nám to vycházelo přesně tak, že to šlo od Fandy Mrázka,“ říká Jaroslav Běla již v prvním díle dokumentu České televize.

    Jaroslav Běla

    Syn někdejšího bosse Běly je o tom, že za tátovou smrtí stál František Mrázek, přesvědčen řadu let. A mezi ním a Mrázkem juniorem proto dlouho panoval vztah doslova na nože. 

    V roce 2009 si Michal Mrázek dokonce najal ochranku a svůj dům nechal obehnat kamerovým systémem. Domníval se totiž, že mu Jaroslav Běla usiluje o život. Vycházel z události, k níž přímo v českobrodské rezidenci Mrázkových došlo nedlouho předtím. 

    Běla tam dorazil se svými bodyguardy, údajně se záměrem urovnat spory. Jenže jednání se brzy zvrhlo v konflikt. Bodyguardi se do sebe pustili, přičemž obě strany pak tvrdily, že si první začali ti druzí.

    „Běla tehdy řval, že chce férovku, férový souboj. Pak začali vyhrožovat. Vzali si telefony a někomu volali, tvrdili, že Albáncům. Říkali do telefonu: Přijeďte do Českého Brodu k Mrázkovi a vezměte s sebou železa. Tím mysleli zbraně. Vystřílíme to tady celý i s rodinou,“ vyprávěl pak Mrázek investigativnímu novináři Jaroslavu Kmentovi v rozhovoru pro iDNES.cz.

    Michal Mrázek na fotografii s otcem

    Říkal také, že podle něj se chce Jaroslav Běla dostat k majetku rodiny Mrázkových. 

    Zda se situace v průběhu minulého desetiletí vyhrotila podobně jako v roce 2009, není známo. Zdá se nicméně, že už si každý ze synů žije vlastním životem. 

    Jaroslav Běla byl již poněkolikáté odsouzen. Rozhovory filmařům k dokumentu Polosvět poskytl ve vězeňském mundúru. V minulosti si připsal škraloupy třeba za držení věcí potřebných k výrobě pervitinu či za vydírání a mučení.

    To Michal Mrázek má o poznání příjemnější starosti. 

    Na sociálních sítích se chlubí nejen milovanými syny, ale i novou partnerkou Viktorií. Té, jak jsme od osoby jemu blízké zjistili, je pouhých osmnáct let a randit spolu začali dokonce v době, kdy ještě plnoletá nebyla. 

    Mrázek se fotkami krásné přítelkyně rád chlubí, často ani nepřidává společné selfie, ale pouze ji samotnou. 

    Michal Mrázek s partnerkou Viktorií

    Naopak fotografie s exmanželkou, playmate Petrou Šurinovou, z jeho profilu zmizely. Zřejmě tak nešlo o zrovna klidný rozchod.

    Michal Mrázek je také, soudě podle fotek, nadšeným sportovcem a v neposlední řadě vzpomíná na milovaného tátu.

    „Tak tohle je fakt těžká nostalgie, je mi smutno popravdě,“ napsal loni k jeho fotografii.

    Druhý díl dokumentárního cyklu Polosvět odvysílá ČT2 ve 20 hodin.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 20. května 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      51
    • Tvl
      35
    • Haha
      23
    • Super
      15
    • Cože
      14
    • Sladký
      8
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...