Vrať se domů, přijít můžeš kdykoliv! Slovenská policie vtipně pátrá po Tonym z VyVolených

Před patnácti lety se Anton Ferleťják (49) představil jako drsný svalovec v oblíbené reality show VyVolení. Jednu dobu si hodně rozuměl s pozdějším vítězem české řady Vladkem Dobrovodským (42). Dnes po holohlavém tvrďákovi už nějakou dobu pátrá policie. Má si odsedět patnáct let za loupež, údajně spolupracoval s nechvalně proslulým gangem, do vězení se mu ale moc nechce. Slovenští policisté tedy těsně před Vánoci uveřejnili vtipnou pozvánku pro Tonyho, ve které ho velmi slušně vyzývají, aby dobrovolně nakráčel tam, kam patří: do kriminálu!

Anton Ferleťják alias Tony se ve vile VyVolených často choval velmi agresivně. Stačilo málo a tento holohlavý svalovec zuřil.

Výbušná povaha Tonymu dělá problémy očividně i v osobním životě. Už nějakou dobu má problémy se zákonem, v minulosti skončil i ve vězení a do kriminálu má znovu namířeno.

„Tony, pojď už na Vánoce konečně domů! Zveme tě k štědrovečernímu stolu na Chorvatskou 5 v Bratislavě,“ vzkázala Tonymu slovenská policie v pozvánce, která vznikla na základě speciální vánoční kampaně.

Po Tonym z VyVolených pátrá policie takto originálním způsobem.

Tato kampaň má za cíl upozornit na hledané osoby a poutavou formou získat pozornost široké veřejnosti. To se u Tonyho jistě podařilo. 

Mnohým Slovákům tento způsob pátrání sice přijde komický, ale loni tato podobná vánoční kampaň přinesla velký úspěch. Slovenští policisté díky tomu získali informace vedoucí k tehdy dlouhodobě nezvěstnému členovi gangu Takáčových.

Dal tip na podnikatele, kterého členové gangu poté zabili

Tony z VyVolených má být už delší dobu na útěku. Ferleťják skončil za mřížemi nejprve za obchodování s falešnými kolkovými známkami a poté byl souzen za podezření z organizování loupeže. 

Údajně měl být i součástí gangu falešných policistů, kteří měli v lednu 2008 zabít podnikatele Ladislava Kováče.

Tony Ferleťják

Ferleťják tehdy tvrdil, že dal na podnikatele jen tip, ale při vraždě fyzicky nebyl. I tak mu ale okresní soud v Trnavě v roce 2018 napařil patnáct let natvrdo.

„Co mám na to říct? Je mi 46 let. Mám rodinu a děti. Co mám na to říct? Vždyť to je...,“ pravil Tony, když si vyslechl rozsudek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:49 sobota 17. dubna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 47
  • 40
  • 33
  • 26
  • 21
  • 21