Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vražda Anny (†25) v Kolumbii: Policie podezřívá přítele! Podle experta z DEA to má háček

    Mladá Češka byla v Kolumbii zastřelena uprostřed noci. Mělo jít o teprve 25letou lékařku z Prahy. | foto: Facebook Anny T.

    Dvěma ranami do hlavy někdo minulý víkend zavraždil teprve pětadvacetiletou Češku Annu, která se vracela z farmy v obci Jardín jižně od Medellínu. Krátce předtím se podle zjištění policie měla pohádat se stejně starým přítelem britského původu. Toho policie dosud vedla jako svědka, to se ale změnilo. Experti na bezpečnost v Kolumbii se ovšem v názorech rozcházejí.

    Britský přítel chladnokrevně zavražděné Anny, jistý Joshua, se dosud ve zprávách objevoval jako svědek, který policii přinesl důležitá zjištění.

    Teď je vše jinak. Kolumbijská policie případ intenzivně vyšetřuje, dokonce složila speciální tým na jeho objasnění, a jak vyšlo najevo, britský mladík se stal hlavním podezřelým. 

    „Skutečnost, že mezi nimi došlo k hádce předtím, než zemřela, vyvolává určité pochybnosti,“ uvedl pro server The Daily Beast pod zárukou anonymity kolumbijský policejní úředník.

    Zároveň ale uvedl, že policie momentálně nemá žádné přímé důkazy, které by Brita s vraždou Češky Anny spojovaly. Dále také podle policisty platí, že muž spolupracuje a poskytl úřadům informace, které při vyšetřování zohledňují.

    Podle kolumbijských médií z dosavadního vyšetřování vzešly dvě verze. Jednou z nich zůstává, že se studentka lékařské fakulty na Karlově univerzitě stala obětí přepadení. Že za vraždou stojí Annin přítel, je verze číslo dvě.

    Češka Anna T. byla zavražděna nedaleko Medellínu.

    Kolumbijští experti na bezpečnost, které známý americký server The Daily Beast oslovil, se v názorech na to, která verze je pravděpodobnější, rozcházejí.

    „V oblasti sice je velká přítomnost členů FARC (Revoluční ozbrojené síly Kolumbie, pozn. red.) a také členů kartelu Gulf, kteří tudy cestují, ale tyto skupiny obvykle neútočí na turisty,“ podotýká kolumbijský bezpečnostní poradce John Marulanda, který dříve působil jako plukovník bezpečnostních sil a dosud s policií úzce spolupracuje.

    Mladá Češka byla v Kolumbii zastřelena uprostřed noci. Mělo jít o teprve 25letou lékařku z Prahy.

    Bývalý šéf mezinárodních operací DEA Mike Vigil se zase přiklání k verzi o přepadení. Podotkl, že v oblasti Jardínu došlo za letošek už asi ke dvaceti vraždám, a také uvedl, že podle něj by si Annin přítel jakožto turista jen těžko opatřil střelnou zbraň.

    „V současné době v Medellínu působí asi sto padesát kartelů, gangů a skupin organizovaného zločinu, které jsou známé obchodem s drogami a bílým masem nebo loupežemi. Přítel je cizinec a bylo by pro něj těžké propašovat do země zbraň. Aby ji získal tady, to by musel mít kriminální vazby a i tak by místní váhali s prodejem zbraně cizinci, protože by mohl patřit k DEA,“ říká Vigil.

    Speciální tým, který policie na vyšetřování vraždy mladé Češky zřídila, tak čeká ještě spousta práce. Zdrcená rodina se mezitím snaží zařídit repatriaci.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:49 sobota 29. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      10
    • Super
      7
    • Trapas
      4
    • Cože
      2
    • Sladký
      2
    • Haha
      0
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...