Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Zastřelena uprostřed noci ve městě narkobaronů. Vraždě předcházela hádka s přítelem

    Mladá Češka byla v Kolumbii zastřelena uprostřed noci. Mělo jít o teprve 25letou lékařku z Prahy. | foto: Facebook Anny T.

    Bůh udělal z Kolumbie nejkrásnější místo na světě, ale aby vše vyvážil, seslal na něj zlé lidi. Taková myšlenka zaznívá v populárním seriálu Narcos z dílny Netflixu. A v diskuzích pod články o vraždě teprve pětadvacetileté Češky Anny nedaleko Medellínu ji oprášila celá řada samotných Kolumbijců. Případ hodně prožívají a kritizují vládu za to, že nadále není schopna zajistit bezpečnost v ulicích.

    Pětadvacetiletá Anna T. byla nedaleko města Medellín v kolumbijském regionu Antioquia na dovolené, teprve nedávno dostudovala 3. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy.

    V noci na sobotu se vracela do hotelu z farmy v obci Jardín, kde se měla pohádat s britským přítelem.

    „Ale na cestě (zpět do hotelu) ji někdo uprostřed noci vícekrát střelil,“ popisuje tragickou událost El Tiempo.

    Policie případ intenzivně vyšetřuje, provádí výslechy a mapuje trasu, kudy Anna šla. Ve hře je více variant, například přepadení. Příteli mladé Češky se nic nestalo a s policií spolupracuje.

    Případ otřásl celou zemí. Překvapivě především právě proto, že obětí je turistka. Kolumbie je totiž závislá na cestovním ruchu, jenže vysoká kriminalita turisty odrazuje, což je dlouhodobý problém. Nápravu slibují snad všichni politici.

    „Je to škoda, že v zemi s tolika turisticky atraktivními a nádhernými místy dochází k vraždám cizinců. Opět jsme slavní, ale bohužel kvůli špatným věcem, které se v mé Kolumbii dějí,“ píše Kolumbijka Lili.

    Na tom samém se shodují i další obyvatelé jihoamerické země, kteří také na dálku vyjadřují upřímnou soustrast rodině.

    Mladá Češka byla v Kolumbii zastřelena uprostřed noci. Mělo jít o teprve 25letou lékařku z Prahy.

    Bezpečnostní situace v Kolumbii je předmětem sporů. Rozhodně není natolik kritická, jako když tam na přelomu osmdesátých a devadesátých let úřadoval nechvalně proslulý narkobaron Pablo Escobar a další.

    Zároveň ale k přepadením či dokonce únosům lidí, převážně právě cizinců, dochází v Kolumbii poměrně často. 

    „Nedoporučuje se vůbec cestovat vozem ani autobusovými linkami v nočních hodinách. Během dne je nutno počítat s častými kontrolami ozbrojených složek a policie, hlavní silniční tahy jsou poměrně bezpečné, je na nich patrnější přítomnost armády a policie,“ varuje Ministerstvo vnitra ČR ve velmi obsáhlém článku o bezpečnostní situaci v Kolumbii.

    Mladá Češka byla v Kolumbii zastřelena uprostřed noci. Mělo jít o teprve 25letou lékařku z Prahy.

    Drogové kartely a nejrůznější gangy se ostatně nikdy ze země vymýtit nepodařilo. Právě v Medellínu, nedaleko kterého byla zastřelena Anna T., navíc nadále žije Escobarův odkaz.

    Spousta místních lidí pamatuje časy, kdy „patron chudých“ rozdával peníze a stavěl domy, školy a nemocnice v chudinských čtvrtích. Mezi nimi Escobar nadále platí za modlu.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 14:14 úterý 25. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      23
    • Haha
      11
    • Super
      9
    • Trapas
      7
    • Sladký
      6
    • Cože
      4
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...