Angela se našla! Po deseti dnech se objevila ve Španělsku, manželská krize se nekoná

Celé Německo minulý týden spekulovalo, kde se nachází kancléřka Angela Merkelová. Sice ohlásila dovolenou, na tu tradiční společnou se svým manželem Joachimem Sauerem do Alp ale nevyrazila. Spekulovalo se o manželské krizi, nemoci její matky i jejím workoholismu a tajném docházení do kanceláře.

V sobotu se téměř po dvou týdnech objevila Angela Merkelová na veřejnosti v Andalusii na jihu Španělska na neformální schůzce s premiérem Pedrem Sánchezem, kde jednali o migrační krizi.

Španělsko je od pondělí první zemí, jež s Německem uzavřela dohodu o navracení migrantů zachycených na německých hranicích, kteří se již dříve zaregistrovali ve Španělsku. Podobné rozhovory vede Berlín také s Řeckem a s Itálií. A jaké bylo pro všechny překvapení, že se po jejím boku objevil i „odkopnutý“ manžel Joachim.

Ten na konci července absolvoval dovolenou v Jižním Tyrolsku jen v přítomnosti svého syna z prvního manželství. Některá německá média považují situaci za jasný signál manželské krize a blížícího se rozvodu. Angela přitom do Salzburku také dorazila, jen se neúčastnila pěších túr se svým protějškem a média ji tak ani nezaregistrovala.

Předtím se Merkelová s manželem ukázala na veřejnosti před třemi týdny v opeře a nutno dodat, že podle jejich úsměvů to na žádnou krizi nevypadalo.

Dovolená jí nicméně stále pokračuje, a to až do 20. srpna, takže pár dnů s manželem někde o samotě ještě strávit může.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:00 úterý 11. prosince 2018. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 18
  • 13
  • 11
  • 8
  • 6