Kadeřnictví, školky, psí salony: Co všechno se v pondělí otevírá a mění?

Od pondělí 3. května se opět situace ohledně pandemie koronaviru o něco rozvolní. Třeba u školek a škol se toho dost změní, ale jestli se těšíte na své oblíbené malé obchůdky, budete si muset ještě počkat. Co nás vlastně zítra čeká?

Největší radost ze zítřejších změn určitě mají rodiče malých dětí. V některých krajích se otevírají konečně mateřské školy. Dosud to bylo možné jen v Královéhradeckém, Karlovarském a Plzeňském kraji.

A kde se tedy otevřou? 

V sedmi krajích, a to v Královéhradeckém, Plzeňském, Karlovarském, ve Středočeském, v Libereckém a Pardubickém kraji a v Praze. 

V těchto oblastech se podívají do škol i školáci. Do základek se vrátí žáci druhého stupně a nižších ročníků víceletých gymnázií. Týden se budou učit ve škole, týden z domova. 

Dobrá zpráva v tomto balíčku je také především pro majitele kadeřnictví a kosmetických salonů. Lidé si konečně budou moci nechat ostříhat vlasy, dojít na kosmetiku, masáž nebo manikúru s pedikúrou. 

Konečně se budete moci nechat ostříhat.

I zvířata si přijdou na své. Páníčci budou moci nechat jejich srst připravit na jaro. 

Opět se to však neobejde bez přísných hygienických podmínek.

Obsluha může v jeden čas poskytovat službu vždy jen jednomu zákazníkovi. Mezi místy, kde jsou klienti obsluhováni, musí být rozestup minimálně dva metry.

Lidé, kteří budou chtít služeb využít, se budou moci prokázat několika typy testů: PCR či antigenním testem provedeným na certifikovaném místě, použitelné ale budou i testy z práce či školy. Jednorázově si také člověk bude moci udělat test sám přímo v provozovně před využitím služby.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 21:37 pondělí 30. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 33
  • 13
  • 9
  • 9
  • 7
  • 7