„Nebýt zlodějů z ODS, ležím na pláži,“ řekl Babiš. „Volá prezident, tak nashle,“ ukončil tiskovku

Andrej Babiš se na tiskové konferenci vyjádřil k opětovnému obvinění v kauze Čapí hnízdo. Nechal se slyšet, že vítá rozhodnutí o zastavení stíhání jeho rodiny. Oznámil, že se cítí v pohodě, protože nic protizákonného nespáchal, a že ani na dnešní tiskové konferenci nechtěl být. Nakonec se pustil do opozice v čele s ODS a z konference odešel s tím, že mu volá prezident.

Premiér Andrej Babiš je znovu trestně stíhán v kauze Čapí hnízdo. Lépe dopadla jeho rodina, jejíž trestní stíhání bylo naopak zastaveno. Babiš dnes na tiskové konferenci prohlásil, že se právě kvůli tomu cítí šťastný.

„Znovu opakuji, že jsem neudělal nic protizákonného. Myslím, že každý rozumný člověk pochopí, že ta kauza je vykonstruovaná. Objevila se jen proto, že jsem v politice. (...) Je to absurdní záležitost, čtyři roky mediálního teroru. Ale hlavně pro rodinu je to úleva, alespoň ta bude mít hezké Vánoce,“ řekl Babiš.

„Nemám žádné osobní problémy, jsem v pohodě,“ dodal premiér.

Pro přestřelce s jedním z novinářů dostal Babiš dotaz, proč vlastně tiskovou konferenci pořádá. Na to odpověděl, že on ji rozhodně neuspořádal.

„Já nevím, já jsem tady ani nechtěl být. Řekli mi, že musím přijít. Já vám poslal esemesku, ať si to rozpošlete. Vůbec jsem sem nechtěl chodit. Jsem úplně v pohodě, dneska jsem tady občanům ukázal, co děláme. A jsme úspěšní, jsme úspěšná vláda,“ řekl se smíchem.

Babiš během tiskové konference

Zmínil také, že opozice nepochybně nastalé situace využije, stejně jako to učinila předtím.

„Opozice nemá program, tak teď jste jim nalili krev do žil, protože je nějaký audit. A to, že za ně se vracelo 36 miliard, kradlo se, korupce, manipulace, to já vám tu můžu číst dvě hodiny, co tu nadělala ODS a další strany, z hlediska evropských fondů,“ řekl.

„Kdyby tady oni neloupili a nerozvrátili tuto zemi, tak tady nestojím. Možná bych ležel někde na pláži,“ prohlásil Babiš.

Následně pak tiskovku ukončil slovy: „Už mi volá pan prezident, tak nashle.“

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:51 čtvrtek 2. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 173
  • 134
  • 32
  • 31
  • 30
  • 28