Nikdo nikdy pro tuto zemi neudělal tolik co my, zhodnotil vládu ANO Babiš

Ani po den volbách do Poslanecké sněmovny Andrej Babiš (ANO) nevynechal svůj tradiční nedělní projev. Jeho téma se přímo nabízelo. „Mysleli jsme, že vyhrajeme, ale i když jsme skončili až druzí, mandátů máme víc,“ zhodnotil premiér.

„Hlavním tématem letošních voleb bylo heslo Proti Babišovi, o tom není pochyb. Pět stran šlo proti mojí osobě a hnutí ANO,“ shrnul letošní volby do Poslanecké sněmovny Andrej Babiš.

Ve svém projevu šéf hnutí ANO zmínil hned několikrát facebookový příspěvek Davida Martinka, který Babišovu prohru dává do souvislosti s možným návratem polistopadového kartelu.

„Ti, kteří teď nadšeně jásají a slaví, netuší, že změna, která přijde, je změnou k horšímu. Dopadne i na ně,“ konstatuje Martinek.

„Ve společnosti se silně a nelítostně rozevřou nůžky mezi bohatými a chudými. Znovu naroste nerovnost. Přijde drahota a škrty,“ doplňuje autor textu, který si premiér velmi oblíbil a protkal úryvky z něj celý svůj projev.

„Nikdo nikdy pro tuto zemi neudělal tolik jako my. Vždyť oni mě zplodili. Kdyby nekradli...,“ zamýšlel se Babiš nad představiteli polistopadových politických stran v čele s ODS.

„Uvidíme, co na to řekne historie,“ doplnil premiér, který voliče ubezpečil, že i v případné opozici jeho hnutí nepoleví a bude pracovat dále.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:59 pondělí 7. února 2022. Anketa je uzavřena.

  • 1144
  • 200
  • 143
  • 37
  • 12
  • 5