Andrej Babiš: Na soud s Piráty se těším, oni by se za lži měli omluvit mně

Piráti se rozhodli, že zažalují premiéra Andreje Babiše (ANO) za lži, které má o nich říkat. Předseda vlády se tomu musí smát, sám už nejednou uvažoval o tom, že by na ně podal trestní oznámení za šíření pomluvy. Podle slov, která uvedl pro Frekvenci 1, by prý ale nedělal nic jiného. Co ještě k Pirátům řekl?

Piráti se nechali slyšet, že chtějí podat žalobu na předsedu vlády Andreje Babiše za pomluvu. Má jít o slova, v nichž je označil za vítače migrantů, pak že by chtěli zdanit přebytečné metry ve velkých bytech. Proti tomu se ale brání.

„Ne povinně, jak to mají v plánu Piráti, co chtějí nejdřív mapovat byty, zdanit přebytečné metry a pak vám tam někoho nastěhovat. Nejlíp nějakého migranta,“ napsal Babiš na Twitteru a tímto výrokem naštval Piráty. 

Nejdříve mu poslali předžalobní výzvu, aby se omluvil, ale ani po opakované urgenci jim nevyhověl. Předžalobní výzva premiéra prý pobavila, Piráti se podle něj chovají jako profesionální udavači a bez Babiše by nevěděli, co si počít.

Nakonec vše chtějí předat soudu.

Premiér Andrej Babiš

„Vůbec nechápu, proč to Piráti dělají, protože když si vezmu ty výroky, které měli na moji adresu, že mohu za ty mrtvé, já bych je mohl žalovat každý den. Pan Bartoš dokonce říkal, že kradu evropské peníze daňových poplatníků. Oni prostě pořád jen lžou. Piráti migranty vítají. A pokud pan Bartoš říká, že to byla mladická nerozvážnost, mám tady poklady stanoviska migrace z roku 2016, to už tak mladý nebyl,“ řekl v pořadu Press klub na Frekvenci 1 český premiér.

Myslí si, že jde o mstu Ivana Bartoše z minulosti, protože ho nechtěl dát na kandidátku na primátora Prahy.

Ivan Bartoš poskytl Expresu exkluzivní rozhovor.

„Kdysi jsem chodil s panem Bartošem na kafe, pamatuji si, když mi psal, že by chtěl za hnutí ANO kandidovat na primátora Prahy, mám na to svědky,“ dodal premiér.

Ten rozhodně o žádné omluvě nepřemýšlí a už se prý těší, až se setkají u soudu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:41 pátek 15. října 2021. Anketa je uzavřena.

  • 223
  • 21
  • 14
  • 7
  • 7
  • 4