Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vítěz bitvy o Sněmovnu: Patrik Nacher! Jeho grimasy při roztržce Fialy a Babiše baví internet

    Patrika Nachera dění ve Sněmovně bavilo. | foto: Ladislav Křivan, MAFRA

    Pořádné horko včera panovalo v Poslanecké sněmovně, kde se k večeru schvaloval rozpočet na příští rok. Andrej Babiš (69) se opřel do ministra financí Zbyňka Stanjury (59) a vytáhl kauzu z roku 2011, kdy média informovala o tom, že firma jeho manželky porušuje zákon. Následovala rozepře, kdy dokonce Stanjura, kterého přišel podpořit i premiér Petr Fiala (59), poklepal Babišovi na rameno. Lidé si ale všímají úplně jiného aktéra.

    A tím je poslanec za hnutí ANO Patrik Nacher. Zatímco se někteří k místě potyčky seběhli a Fiala si s Babišem velice asertivně celou věc vyříkával, Nacher zůstal ledově klidný.

    Ba co víc, celá situace ho očividně pobavila! Přetahovanou mezi kolegy ze Sněmovny měl přímo před sebou jako na dlani, sledoval ji s pobaveným úsměvem, dokonce vytáhl mobil a natáčel.

    Jeho nejrůznějších úšklebků si všímají i lidé na sociálních sítích, vtipně je komentují. Objevilo se třeba i meme, jak Nacher coby fotbalová Viktorka Plzeň sleduje přetahovanou Sparty a Slavie o čelo ligové tabulky.

    „Máte v tom zmatek. Já jsem Sparta a premiér je Zbrojovka Brno,“ okomentoval dokonce sám Patrik Nacher vtipnou koláž.

    Mela začala tím, že šéf hnutí ANO Andrej Babiš zmínil kauzu Stanjurovy manželky, jejíž jihlavská firma měla v minulosti obcházet zákony.

    „Pan ministr financí lže jako premiér Fiala. To už je jednotka lhaní. Vy jste nám tady mohl vyprávět jako elektrotechnik o tom, jak se tuneluje rozpočet Opavy přes vaši manželku. To jste nám tady mohl vyprávět, ale ne ty bludy,“ vzkázal mu.

    Patrika Nachera dění ve Sněmovně bavilo.

    Patrika Nachera dění ve Sněmovně bavilo.

    Jenže to se Stanjurovy nelíbilo a šel si to s Babišem vyříkat osobně. K větší šarvátce zřejmě v tu chvíli nebylo až tak daleko.

    „Já bych se chtěl vyjádřit. Pan Stanjura mě tady chce fyzicky venku asi napadnout. Citoval jsem samozřejmě média za jeho působení v Opavě, a pokud – samozřejmě – se ho to dotklo a není to pravda, že tam dělal kšefty v Opavě přes firmu, kde byla jeho manželka, tak se omlouvám,“ prohlásil pak Babiš.

    Patrika Nachera nevyvedla z míry ani hromadná hádka kolegů.

    „Na druhé straně, vy deset let urážíte moji rodinu, zneužili jste mého syna, útočili jste, objednané trestné stíhání a tak dále. Můžete bouchat, jak chcete,“ dodal.

    Fotogalerie