Babiš: Monika dostala kulku v obálce! Moje rodina má strach o život!

Andrej Babiš (ANO) na mimořádné tiskové konferenci informoval, že mu ochranka v sobotu ráno předala obálku, která byla adresována jeho ženě Monice. „Byl v ní ostrý náboj a anonymní vzkaz plný urážek,“ uvedl expremiér, který pak poděkoval policii za okamžitou reakci.

„Dnes ráno mi ochranka předala obálku adresovanou mé ženě Monice, v níž byl ostrý náboj a anonymní vzkaz plný urážek. Okamžitě jsem kontaktoval policii, která věc vyšetřuje a které děkuji za její okamžitou reakci,“ řekl na mimořádné tiskové konferenci prezidentský kandidát Andrej Babiš, který také uvedl, že jeho rodina má strach.

„Vnímám to jako výhrůžku své rodině, tomu nejcennějšímu, co na světě mám. Rodina má strach o život,“ sdělil expremiér.

Případem se už zabývá středočeská policie, což serveru iDnes.cz potvrdila mluvčí Barbora Schneeweissová.

„V dnešních ranních hodinách jsme přijali oznámení od pana Babiše o výhrůžkách, které obdržel v písemné podobě spolu s nábojem tento čtvrtek a vztahují se k jeho rodině. Případem se od jeho oznámení intenzivně zabýváme. Předmět, který se v obálce nacházel, bude podroben kriminalistickému zkoumání,“ řekla policejní mluvčí.

„Z taktických důvodů samozřejmě nebudeme konkretizovat jakákoliv opatření, které ve věci provádíme. Další kroky týkající se vyšetřování je předčasné komentovat,“ dodala Schneeweissová.

Andrej Babiš v rámci prezidentské kampaně před druhým kolem voleb minulý týden objížděl česká města. Jeho manželka Monika ho doprovázela například v Liberci, kde na předsedu hnutí ANO čekalo mnoho příznivců, ale i odpůrců, které pak krotili policisté.

Prezidentský kandidát Petr Pavel odsoudil projev nenávisti a výhrůžky Babišovi a jeho rodině, ale také ho vyzval, aby se slušnou kampaní začal právě on sám.

„Takové věci k demokratickým volbám nepatří. Atmosféra je vypjatá hlavně kvůli strašení voličů a antikampani, kterou Andrej Babiš vede. Vyzývám ho, aby stáhl billboardy vyhrožující válkou a začal i on sám vést slušnou kampaň,“ reagoval kandidát na prezidenta na Twitteru.

Výhrůžky vůči Babišovi a jeho rodině veřejně odsoudil i premiér Petr Fiala. „Je potřeba jednoznačně odsoudit jakékoliv násilí, ať už přímé, či ve formě výhrůžek. Takové věci nemají v České republice místo. Jsme a musíme zůstat civilizovanou a demokratickou zemí,“ vyjádřil se.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:36 neděle 21. května 2023. Anketa je uzavřena.

  • 50
  • 14
  • 12
  • 8
  • 6
  • 6