Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Baseballka i nahraný atentát! Nerudová, Topolánek a Kalousek reagují na kulku pro Babišovou

    Prezidentský kandidát Andrej Babiš (ANO) na sobotní tiskové konferenci uvedl, že neznámý anonym poslal jeho manželce Monice výhrůžný dopis a v něm byl ostrý náboj. K události, která nyní hýbe českým internetem, se stihlo vyjádřit už několik osobností z české politické scény. S něčím podobným mají prý zkušenosti exministr financí Miroslav Kalousek i neúspěšná prezidentská kandidátka Danuše Nerudová. Se zajímavou historkou se vytasil také Mirek Topolánek.

    „Dnes ráno mi ochranka předala obálku adresovanou mé ženě Monice, v níž byl ostrý náboj a anonymní vzkaz plný urážek. Okamžitě jsem kontaktoval policii, která věc vyšetřuje a které děkuji za její okamžitou reakci. Vnímám to jako výhrůžku své rodině, tomu nejcennějšímu, co na světě mám. Rodina má strach o život,“ řekl na mimořádné tiskové konferenci prezidentský kandidát Andrej Babiš.

    Případ, jímž se nyní zabývá středočeská policie, rozpoutal vlnu reakcí na sociálních sítích. Skoro to až vypadá, že se některé osobnosti tuzemské politické scény snad dohodly, že nyní začnou vytahovat nepříjemné situace, kterým v dávné i nedávné minulosti čelily ony.

    Například neúspěšná prezidentská kandidátka Danuše Nerudová na Twitteru zveřejnila dopis, v němž jí údajní anonymní voliči hnutí ANO vyhrožují, že „na jejím předkusu přistane baseballová pálka“.

    „Možná že vám to ten předkus dost pomůže narovnat,“ stojí v dopise, který Nerudová prý původně ukazovat veřejnosti nechtěla.

    „Chvíli jsem váhala, zda to mám zveřejňovat, ale jsem toho názoru, že politickou kulturu mlčením nezlepšíme. V tomto týdnu jsem obdržela dopis, kvůli kterému mám k dnešnímu projevu Andreje Babiše asi také co říct. Není to totiž tak, že by tyto praktiky používal jen jeden tábor,“ napsala na svém profilu Nerudová, která se netají tím, že v druhém kole prezidentských voleb podporuje Babišova konkurenta Petra Pavla.

    Kalouskovi chodily nábojnice často, Topolánek dostal nabídku na nahraný atentát

    Něco podobného prý před lety zažil také někdejší ministr financí Miroslav Kalousek.

    „Když jsem financministroval, chodily mi výhrůžky a nábojnice dost často. Policii jsem to dal jen jednou, chytili ho rychle. Nikdy jsem to ale nezveřejňoval z obavy, aby to nevypadalo, že jsem si to vymyslel, abych vzbudil lítost. Chová se tak každý, komu se to opravdu děje,“ myslí si bývalý poslanec.

    O překvapivou historku se na sociální síti podělil také expremiér Mirek Topolánek, který v roce 2018 neúspěšně kandidoval na Hrad.

    „Před volbami 2006 mi jeden PR čaroděj 3. kategorie nabízel, že zinscenuje mé postřelení. A nepište mi, že je škoda, že to nevyšlo. Atentátník se neměl trefit,“ napsal na Twitteru Topolánek, který pak ale zvážněl a Babišovi na dálku vzkázal, že ho útoky na jeho manželku Moniku mrzí.

    Druhý prezidentský kandidát Petr Pavel výhrůžky Babišovi i jeho rodině rázně odsoudil a předsedu hnutí ANO vyzval, aby začal se slušnou kampaní.

    „Takové věci k demokratickým volbám nepatří. Atmosféra je vypjatá hlavně kvůli strašení voličů a antikampani, kterou Andrej Babiš vede. Vyzývám ho, aby stáhl billboardy vyhrožující válkou a začal i on sám vést slušnou kampaň,“ reagoval generál na Twitteru.

    Výhrůžky vůči Babišovi a jeho rodině veřejně odsoudil i premiér Petr Fiala.

    „Je potřeba jednoznačně odsoudit jakékoliv násilí, ať už přímé, či ve formě výhrůžek. Takové věci nemají v České republice místo. Jsme a musíme zůstat civilizovanou a demokratickou zemí,“ uvedl předseda vlády.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:09 pondělí 22. května 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      59
    • Super
      23
    • Cože
      13
    • Haha
      12
    • Tvl
      9
    • Sladký
      8