Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Klaus ztrhal Klusáka: Tím hochem od Babiše manipuluje, ale premiérovi to jen pomůže

    Exprezident Václav Klaus se pustil do režiséra Víta Klusáka. | foto: koláž Expresu

    Andrej Babiš mladší vtrhl na volební mítink svého otce, tak včera zněly titulky velké části českých médií. Podle exprezidenta Václava Klause ale seriózní novinář nemůže něco takového napsat. Je prý evidentní, že Babišovým synem lidé kolem něj manipulují, což má za cíl premiéra poškodit, ačkoliv efekt je podle zakladatele ODS přesně opačný. Nit nenechal suchou na režiséru Vítu Klusákovi, který Babiše mladšího včera doprovázel a natáčel.

    „Nechápu, že může seriózní novinář vůbec vyslovit, že na Babišův volební mítink vtrhl jeho syn. Jeho syn tam byl vtržen‘, a to panem Klusákem a podobnými lidmi,“ řekl Václav Klaus ostře na CNN Prima News.

    „Nikdo přede mnou v žádné vážné diskuzi neobhájí, že ten hoch tam přišel sám ze své vůle. Stal se obětí naprosté manipulace a já myslím, že to snad každý člověk vidí,“ dodal.

    Režisér Vít Klusák se v rozhovoru pro server iRozhlas bránil, že celá událost byla naprosto spontánní. Babiše mladšího prý doprovázel do Ústí nad Labem na psychiatrické vyšetření, následně si šli dát polévku do restaurace Větruše, kde v minulosti Klusák točil pořad Ano, šéfe!

    „Když jsme tam dojeli, parkoviště bylo plné policistů. A Andrej říká: ‚Co se tady děje?‘ Tak jsme zašli na recepci hotelu. A pan recepční nám pobaveně řekl, že je tady start kampaně hnutí ANO. A Andrej řekl: ‚Vytáhni telefon a toč.‘ A já už jsem potom jenom sledoval, co se děje,“ prohlásil Klusák. 

    Andrej Babiš mladší křičel na otce.

    Na sociálních sítích se strhly vášnivé diskuze o celé události, jedni tvrdí, že konfrontace se synem Babiše poškodí, další míní opak. Ke druhé skupině se řadí i exprezident Klaus.

    „Jestli si někdo, například ten pan revolucionář Klusák, myslí, že tohle premiéra Babiše poškodí, já i moji kolegové jsme přesvědčeni, že každý myslící člověk dobře ví, že je to nastrčený podvod,“ míní.

    „Jestli to mělo Babišovi hlasy ubrat, osobně si myslím, že mu to hlasy přidá. Rozumní lidé si řeknou: Tak takhle ne. Takhle už tu politiku nedělejme,“ dodává.

    Klusák: Andrejovi jen pomáhám, bydlíme kousek od sebe

    Vtrhnutí na mítink mělo pak dohru před médii. Poté, co Andrej Babiš junior před ostatními kandidáty ANO i řadou novinářů konfrontoval svého otce s ostrou kritikou za jeho chování vůči němu, odešel opodál, kde stál dokumentarista Vít Klusák. Andrej Babiš starší mezitím reagoval, že syna někdo zneužívá a nabízí do médií.

    Dokumentarista novinářům přiznal, že premiérova syna sám kontaktoval do Švýcarska a nabízel mu kontakty do médií. Babiš mladší potom vyloučil, že si ho na narušování politického obrazu otce najímá někdo z Babišovy politické konkurence, jak premiér naznačil. Klusák dodal, že spolu chtěli jít po vyšetření ve městě na Větruši na polévku. 

    „Andrej mě požádal, abych ho odvezl do Ústí. Vím, že to zní absurdně,“ řekl dokumentarista Klusák s tím, že Babišovi mladšímu občas pomáhá, protože jsou sousedi. Upozornil také, že s sebou nemá žádný filmový štáb a není tu nijak pracovně, s Babišem mladším nic netočí.

    „My jsme s Vítkem takoví, no, nechci říct darebáci,“ smál se junior incidentu s tím, že nápad konfrontovat svého otce byl čistě jeho spontánní rozhodnutí. 

    Zajímavé je, že před pár měsíci Andrej junior slavil narozeniny a pozval si zajímavé hosty. Vesměs lidé, kteří se záští k premiéru Babišovi a jeho hnutí nijak netají. 

    Byl tam například Robin Suchánek, který se podílel na akcích Milionu chvilek pro demokracii, novinář Pavel Šafr s Johanou Hovorkovou z protibabišovského projektu Forum 24, exministryně za Stranu zelených Džamila Stehlíková nebo starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný, jemuž mladý Babiš familiárně říká Novotňák a má mu pomáhat s příspěvky na sociálních sítích. A nakonec i dokumentarista Vít Klusák. 

    Mimochodem narozeninový dort byl podle fotek vyveden v grafice hnutí, jen tam místo slova ANO bylo NE!

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:05 sobota 1. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      249
    • Trapas
      77
    • Haha
      20
    • Tvl
      20
    • Sladký
      9
    • Cože
      7
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...