Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jak Babiš ml. psal o Protopopových? Jí nedůvěřuji, ten Rus se mi smál!

    O Protopopových se Andrej Babiš mladší nevyjadřoval v dobrém. | foto: Facebook, reprofoto Seznam Zprávy

    Kauza Čapí hnízdo a Andrej Babiš mladší hýbe celou veřejností i politickou scénou, stále však existuje mnohem více otázek než odpovědí. Jak se premiérův syn dostal do péče psychiatrů a jaký je jeho vztah s Petrem Protopopovem, který ho měl údajně odvézt na Krym a tam ho držet, aby nevypovídal na policii? Leccos odhaluje e-mailová komunikace, kterou s Babišem juniorem vedli redaktoři Blesku!

    Jak Andrej Babiš mladší popisoval v reportáži serveru Seznam Zprávy, měl ho po zahájení vyšetřování kauzy Čapí hnízdo odvézt otcův spolupracovník Petr Protopopov na Krym. Od jeho manželky a své lékařky zároveň Dity Protopopové prý dostal na vybranou – buď pojede dobrovolně, tedy na „dovolenou“, nebo skončí v psychiatrické léčebně. Zvolil si prý raději první možnost.

    Jenže Petr Protopopov taková tvrzení odmítá. V dnešním rozhovoru pro Právo řekl, že společně Babišem mladším odjel na Krym vyhnout se mediálnímu nátlaku, který prý na psychicky nemocného premiérova syna vyvíjela média. S ‚Andym‘ si prý na území Ruska užívali a on si tam dokonce našel milenku. Protopopov ho popisuje jako nevlastního bratra, o něhož se staral.

    Jenže Babiš junior jejich vztah vidí jinak. Nebo ho tak alespoň viděl ještě v květnu 2017, kdy poslal e-mail do redakce Blesku. Protopopova v něm označuje za „toho Rusa“, kterého prý zajímaly úplně jiné věci než on, naopak se mu ještě vysmíval!

    „Protopopova zajímá jenom Rusko a logicky jeho vlastní rodina + tahat na branku v práci. (...) A co se týče vlastního přání a svobody od útisku, tak to v žádném případě nepřichází v úvahu. Schizofrenií trpící lidé mají menší práva než kriminálníci. V ČR nemám žádná práva! Ten Rus se mi také smál, že to jenom v Americe ti může pomoci právník,“ vzkazoval Babiš mladší, který také potvrdil Protopopova slova, že spolu pracovali pro otcův koncern Agrofert.

    Andrej Babiš zveřejnil na Facebooku fotky svého syna během pobytu na Krymu.

    Vřelý vztah nemá/neměl ani s Protopopovou ženou Ditou, která byla jeho ošetřující lékařkou. Ta pod tíhou obvinění, že Babiše juniora označila za psychicky nemocného proto, aby nemohl vypovídat na policii, v úterý rezignovala na pozici v zastupitelstvu Prahy 8.

    „V psychiatrické léčebně v Klecanech, kde jsem zůstal šedesát dní, mi byla nasazena doktorka Dita Protopopová, která je dodnes nedobrovolně/dobrovolně (obojí je pravda technicky) má doktorka. Já jí nedůvěřuji. V září 2015 jsem byl propuštěn z léčebny NUDZ. V posledních dnech představen manželovi paní Protopopové, který mě z dobrého činu vozil na povolené procházky po dobu mé detence,“ popisoval v roce 2017 Babiš mladší.

    Provokoval jsem policii, tak mě zatkla

    Kromě toho premiérův syn promluvil také o události, která přecházela jeho umístění do psychiatrické léčebny. Tou byl konflikt s policií, kterou prý provokoval, načež ho jeden z mužů zákona hodil na zem a spoutal.

    „Roku 2015 jsem dal výpověď v práci (Travel Service). Šel jsem v depresi (kvůli pracovní situaci / osobní krizi) řídit auto a omylem ho zastavil na odstaváku D1 vedle Průhonic. Policie si mě všimla, zastavila za mnou, vystoupila. Dovoloval jsem si a naschvál jsem jim řekl nesmysl. Zavolali sanitku, neptali se mě na identifikaci, tak jsem vystoupil z vozidla, abych ji z kufru vyndal – policista mě ihned sundal na zem a dal mi pouta (policisté byli minimálně tři, plné auto),“ popsal Babiš mladší.

    A jak dodává, pak už následoval převoz do psychiatrické léčebny. „Byl jsem naložen do sanitky, identifikován a odvezen do psychiatrické léčebny v Havlíčkově Brodě,“ sdělil.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:41 pátek 15. března 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      26
    • Trapas
      14
    • Haha
      9
    • Tvl
      8
    • Cože
      5
    • Sladký
      5