Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dle reportáže Seznamu se Babiš ml. hledá už druhý rok, loni byl otci na svatbě

    Andrej Babiš mladší na svatbě svého otce | foto: koláž Expres s přispěním Deník Blesk

    Měl se bát svého otce, jeho otec chtěl, aby zmizel, nevědělo se, kde je, někdo ho někam unesl a nechal na Krymu, přestože nemá české občanství, tak české policii oznamoval únos, ten policie dle poslední tiskové konference ani nezjistila... Dle reportáže Televize Seznam prý policie po zmizelém Babišovi mladším pátrá dva roky. Loni byl otci na svatbě.

    Miliardář a český premiér Andrej Babiš si vzal po dlouholetém vztahu svou partnerku Moniku Babišovou na konci července loňského roku v prostorách farmy Čapí hnízdo, která se opět začíná skloňovat kvůli reportáži Televize Seznam, kdy její reportéři Sabina Slonková a Jiří Kubík během stále probíhajícího vyšetřování o údajném dotačním podvodu vyjeli na skrytou kameru natočit rozhovor s obviněným v této kauze Andrejem Babišem mladším.

    Z reportáže, která byla následně uveřejněna, vyplynulo, že nikdo nevěděl, kde se Babiš junior skrývá, že měl být unesen na Krym Babišovým spolupracovníkem Petrem Protopopovem a že se měl syn bát svého otce.

    Informace o údajném únosu a skrývání vyvrátila následně tisková konference pražské policie a Městského státního zastupitelství v Praze, kde bylo řečeno, že česká policie je s tímto občanem Švýcarska, neboť Babiš junior je občanem této země, ve spojení s jeho právníky a průběžně kontroluje, kde se Babiš mladší nachází.

    „Oznámení o údajném únosu do ciziny bylo prověřeno, nebyly zjištěny skutečnosti, které by nasvědčovaly tomu, že došlo ke spáchání trestného činu. (...) Po Andreji Babišovi mladším Policie České republiky nikdy nepátrala, neměla k tomu důvod, neboť byla v pravidelném kontaktu s jeho advokátem a informace o jeho pobytu v zahraničí průběžně ověřovala,“ sdělil veřejnosti ředitel pražské policie plk. Mgr. Jan Ptáček.

    Pátrat po něm ani nemusela. Jak informoval Blesk.cz, Babiš mladší se objevil na otcově svatbě 29. července 2017, kde byl jedním z hostů honosné veselky. To už u něj měla podle slov jeho blízkých propuknout schizofrenie, Babiš mladší byl obviněn v kauze Čapí hnízdo a se svým opatrovníkem Petrem Protopopovem odjel na Krym. O této cestě se mluvilo v reportáži jako o únosu i jako o prázdninách. „Já jsem to nazval v mailu jako únos pro policii, řekl Babiš mladší ve videu. Následně vyjde najevo, že tam navázal vztah s místní dívkou. Premiér Babiš v nedělním rozhovoru pro TV Nova řekl, že jsou stále spolu a jsou dokonce zasnoubeni.

    „Syn Andreje Babiše zmizel,“ uvádí se na začátku reportáže Seznamu. „Reportéři Slonková a Kubík se proto rozhodli najít ho na vlastní pěst. V průběhu hledání Babišova syna se k reportérům dostala další zpráva, byla to zpráva o únosu. Policie, která vyšetřuje dotační podvod aféry Čapí hnízdo, se juniora snaží najít už druhý rok,“ ozývá se dramaticky z videa hned během prvních vteřin.

    Andrej Babiš mladší (vpravo) na svatbě svého otce na Čapím hnízdě

    Podle policie ale syn Babiše nikam nezmizel, adresa jeho pobytu je zanesena v policejním spisu, dle vyjádření ředitele pražské policie spolu strany komunikují, a pokud by po něm policie pátrala již druhý rok, těžko by jí mohlo ujít, že byl loni v Česku na svatbě svého otce a v září 2017 podepsal vízum na Krym. Evidentně se celou dobu svobodně pohybuje po Evropě i mimo státy EU.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 1:19 úterý 19. března 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      148
    • Trapas
      34
    • Haha
      30
    • Tvl
      24
    • Sladký
      15
    • Cože
      14