Babiš se obul do komentátorů ČT kvůli Ledecké: „Kopat za každou cenu!“

Ester Ledecká je latá olympijská vítězka v alpském super-G, jejíž jméno se bude ještě dlouho skloňovat, a to nejen v našich luzích a hájích. A bohužel i s nepříjemnou konotací, kterou byl nepodařený komentář televizního komentátora ČT Petra Vichnara a spolukomentátorky Lucie Pešánové Hrstkové. Podle premiéra v demisi a předsedy hnutí ANO je to pro český národ typické.

Andrej Babiš si ve své pondělním příspěvku na Facebooku postěžoval, že kvůli vysokému tempu a množství premiérské agendy začíná trpět jeho zdraví. Přesto si prý zachovává potřebné nasazení a přes komplikace pracuje dále.

Na to konto se ovšem ozvaly hlasy, že si Babiš stěžuje, je hysterka, fňuká a neumí si práci zorganizovat. Proti takovým hlasům se ohradil a vysvětlil, proč status zveřejnil.

„Cílem toho statusu bylo dementovat, že jsem nachlazený. Tyto zprávy píšu hlavně svým příznivcům. Ti, kteří mě nemají rádi, si z toho stejně udělají závěr, že mám odstoupit. Je to obrázek atmosféry u nás,“ řekl předseda vlády v demisi v rozhovoru pro MF DNES a vzpomněl si v té souvislosti i na naši dosud jedinou zlatou medailistku z OH v korejském Pchjongčchangu.

„Kopání za každou cenu. Třeba jízdu Ester Ledecké jsem viděl dvacetkrát. Bylo to famózní, neuvěřitelné, byl jsem až dojatý. Vyslechl jsem si k tomu komentáře v angličtině, italštině a v dalších jazycích. Zajímavé bylo, že všichni fandili, jen naši komentátoři dlouho kritizovali pouze chyby,“ říká Andrej Babiš a myslí si, že to může být součástí českého naturelu.

„Až když zaregistrovali, že má nejlepší čas, začali otáčet. Nějakým způsobem to popisuje naši náturu. K tomu statusu – chápu, že lidi polarizuji, takže se to hned otočí proti mně. Zdravotní problém jsem měl, vyřešil jsem ho a jedu dál.“

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:00 čtvrtek 21. června 2018. Anketa je uzavřena.

  • 394
  • 70
  • 21
  • 15
  • 14
  • 12