Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Babiš pálí do Hřiba z Kréty: Adriana měla koule, vy chcete být jen populární

    Premiér Babiš i od moře pálí do primátora Hřiba. | foto: Koláž ExpresuProfimedia.cz

    Ani na dovolené premiér Andrej Babiš nezahálí a svůj profil na Facebooku plní sáhodlouhými příspěvky. V tom posledním se ostře navezl do vedení Prahy. Současná koalice se podle předsedy vlády soustředí pouze na věci, které jí přinesou popularitu, a nestará se o skutečné problémy Pražanů. Babiš také vytáhl bývalou pražskou primátorku Adrianu Krnáčovou, která podle něj měla „koule“! Chtěl tím snad naznačit, že současný šéf Prahy Zdeněk Hřib je nemá?

    Andrej Babiš na svůj Facebook přidal fotografii, na které je po jeho boku dcera Vivien a manželka Monika. Snímek vznikl u vodopádů na řeckém ostrově Kréta, kde Babišovi navštívili své známé.

    „Já byl s Monikou a Vivien ve čtvrtek za kamarády v Myrtosu, je to krásná malinká vesnice na jihu Kréty. Naši přátelé tam podnikají a žijí většinu roku. Někteří mají i řecké kořeny. Moře je tam krásně průhledné a hned od kraje hluboké. Na rozdíl od severských pláží. Měli jsme skvělý oběd. Miluju saganaki, stačí vzít plátek ovčího sýra, namočit do vody, obalit moukou a osmažit. Mňam,“ pochlubil se premiér na svém Facebooku.

    Ve svém příspěvku se ale poté Babiš zabýval i mnohem vážnějšími tématy. Jedním z nich bylo vedení hlavního města, jež se premiérovi očividně vůbec nezamlouvá. 

    Babiš dokonce vytáhl bývalou primátorku Adrianu Krnáčovou, která v minulosti čelila ostré kritice, a naznačil, že ta je oproti současnému vedení Prahy „zlatá“.

    „Jakkoli byla naše bývalá primátorka Prahy Adriana Krnáčová občas dost prostořeká, tak měla koule. Nebála se otvírat problematická témata. Vymetala špínu a řešila problémy, které nasekali její předchůdci, i když věděla, že za to nezíská sympatie ani politické body. Opencard, Škodův palác, tunel Blanka, který byl zároveň i tunel vůči všem daňovým poplatníkům,“ píše Babiš.

    Chcete být jen populární a na Pražany kašlete!

    Premiér poté vysvětlil, co mu vadí na současném vedení Prahy.

    „Soustředí se na věci, o kterých ví, že mu přinesou popularitu, které ale Pražany netrápí, třeba vyvěšování vlajek na budovu magistrátu, řešení novoročního ohňostroje. A k tomu se snaží rozkopat to, co funguje,“ míní Babiš.

    Nejedná se o první případ, kdy se premiér pustil do vedení hlavního města. Není tomu dlouho, co Babiš na sociální síti sdílel fotografii přeplněného koše v centru Prahy a popíchl primátora Zdeňka Hřiba.

    „A pan primátor by mohl zařídit, aby odváželi odpadky, díky,“ napsal Babiš.

    Primátorova reakce na sebe nenechala dlouho čekat.

    „Pane Prchale (nebo kdo se teď vydává na FB za premiéra), když mě v příspěvku adresně zmiňujete, tak proč mi pak cenzurujete odpověď v komentáři? Vyřiďte panu premiérovi, že se mnou Prahu může řešit přímo. Číslo na můj mobil má, visí veřejně na webu. Není třeba fňukat na Facebooku kvůli přeplněnému koši,“ vpálil Babišovi Hřib, který poté ještě v komentářích sdílel odkazy na aplikaci, která má pomoci měnit Prahu k lepšímu.

    Té se Babiš poté vysmál.

    „Na tu vaši aplikaci jsme koukali a nic moc teda. Vypadá dost zastarale. To jsem myslel, že Piráti jsou na tohle lepší,“ napsal Babiš na Twitteru a přidal plačící emotikon.

    Mezi nejmocnějším mužem Česka a nejmocnějším mužem Prahy to vře a dá se očekávat, že podobných rýpanců a hádek bude jen přibývat.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 13:30 úterý 10. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      123
    • Super
      66
    • Haha
      27
    • Cože
      24
    • Sladký
      21
    • Tvl
      20