Šándor oznámil, že bude prodávat bunkry za statisíce. Horst Fuchs se strachem, zuří lidé

Kandidovat na prezidenta nebudu. Ale můžete si ode mě koupit bunkr! Takovým sdělením překvapil na tiskové konferenci expert Andor Šándor, který předtím informoval, že má pro občany důležité bezpečnostní sdělení. Krátce po zahájení tiskovky spustila společnost marketingovou kampaň na protizávalové kryty iBunker, do nichž se vejde až pět lidí. Šándor je terčem silné kritiky, podle lidí obchoduje se strachem.

Když bývalý šéf vojenské rozvědky oznámil, že k národu promluví na speciální tiskové konferenci, veřejnost měla jasno: chce kandidovat na prezidenta. „Pro začátek bych chtěl říct, že kandidovat na prezidenta určitě nehodlám,“ zněla ale Šándorova první slova.

Lidé čekali, co z uznávaného bezpečnostního experta vyleze. Nakonec jsou v šoku ještě více. Šándor oznámil, že bude prodávat protizávalové bunkry. Respektive se stal ambasadorem projektu iBunker. Firma vám kryt postaví, aby vás ochránil v případě, že na Česko udeří válka nebo živelná pohroma.

„Všichni vidíte, co se kolem nás děje. A že má válečný konflikt nebezpečný potenciál se přelít někam dál. Může to znamenat, že jsou tu předpoklady pro další konflikty v Evropě. A jsme si vědomi toho, jak ochrana občanů České republiky je posledních třicet let podceněna,“ prohlásil Šándor.

„Přicházíme s řešením pro každého občana. Nabízíme projekt protizávalového krytu, který je velmi dostupný pro každého, je velmi účinný,“ dodal.

Kryt si můžete pořídit za různé ceny, základní je 349 tisíc korun.

Stránkám iBunker.cz dominuje video s odpalovanými raketami a zdevastovanými městy a vesnicemi, pravděpodobně na Ukrajině. 

„Přežij útok. Přežij živel. Mám kryt, mám klid,“ zní heslo společnosti.

Cena krytu, který je napájen fotovoltaickými panely, zajišťujícími elektřinu, je půl milionu korun. Prvních dvacet krytů si ale lze do konce května pořídit za zaváděcí cenu 300 tisíc. 

Firma vám ho na zahradě postaví za šedesát dnů.

„Úkryt koncipujeme také proto, že osmdesát procent lidí zemře tak, že jsou zavaleni troskami budov. Proto nabízíme úkryt, který je velmi jednoduchý a lze ho pořídit do dvou měsíců a za slušné peníze. Sedm lidí v něm může vydržet deset dní,“ prozradil Šándor.

Takto má vypadat bunkr, který vám Andor Šándor s kolegy postaví.

S výše zmíněným vyjádřením nicméně nekoresponduje fakt, že kryty jsou určeny lidem s domem a zahradou. Sám Šándor ho prý mít nebude, protože bydlí v Dejvicích. Společnost nicméně láká na to, že kryt může v dobách klidu a míru sloužit třeba jako sklad a vinárna.

Na atomovou válku je nicméně kryt Andora Šándora krátký.

„Neděláme si ambici, že by naše kryty měly chránit veřejnost před atomovým výbuchem. Myslím, že kdybychom se dostali tak daleko, že by v Evropě zuřila protiatomová válka, asi ani nemá cenu to nějak zásadně řešit,“ prohlásil.

Veřejnost tisková konference bezpečnostního experta šokovala. V diskuzi pod záznamem tiskové konference, kterou odvysílala ČTK, se objevují stovky kritických komentářů.

„Je to ostuda, trapas a fiasko. Obchod se strachem,“ shodují se lidé.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:11 pátek 23. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 40
  • 19
  • 12
  • 9
  • 9
  • 7