Feťák si dávku připravil na lavičce, zbytky tam nechal. U školy se procházel s jehlou v ruce

Pražský Anděl je známý jako komerční čtvrť, nachází se zde několik byznysových center i moderních domů. Oproti narkomanům a dalším pochybným existencím jsou ale manažeři a ředitelé firem v menšině. Expres.cz se v rámci seriálu „Peklo na Andělu“ zaměřuje na skupinky pochybných existencí, které se tu i podle slov místních poslední dobou srocují mnohem více než kdy dřív. Z toho, co jsme během několika málo chvil zahlédli nedaleko sídla redakce, běhá mráz po zádech. Zdokumentovali jsme, jak si narkomani za bílého dne chystají na lavičce dávku, jako by se nechumelilo.

Část smíchovských narkomanů si dává poměrně běžně sraz na náměstí Karla Engliše, které se nachází mezi dvěma moderními komerčními budovami. 

Redaktoři Expresu tam byli svědky toho, jak si jeden z nich chystá dávku. A byla to vskutku šokující podívaná. 

Muž se ani nesnažil nic skrývat. Na místě, kolem kterého chodí zaměstnanci budov i místní obyvatelé včetně dětí, seděl se stříkačkou v puse, jako by to byla cigareta, zatímco si chystal vše potřebné.

Narkoman neřešil, že kolem něj procházejí lidé.

Když svou další dávku připravil, vydal se na cestu do blízkého parku. Na lavičce po sobě nechal spoušť v podobě obalu a uzávěru od stříkačky i lahvičku, ve které měl drogy.

Na lavičce po něm zůstaly zbytky od stříkačky.

Do parku nad tunelem Mrázovka to vzal ulicí kolem Gymnázia Na Zatlance. Po celou tu dobu měl injekční stříkačku nachystanou mezi prsty. Opět to vypadalo, jako by šlo třeba o docela obyčejnou cigaretu.

Do parku to vzal přes Gymnázium Na Zatlance. Injekční stříkačku s drogou přitom neustále třímal v ruce.

V parku si následně našel místečko a dávku si stříkl do žíly. Jak jsme zjistili, nebyl za poslední dobu sám. V jednom místě na schodech jsme našli hned několik obalů od jehel. 

V parku se povalovaly zbytky od stříkaček.

Najdou se ale i tací, kteří se ani neobtěžují jít si dávku střelit do parku. 

Expres.cz na náměstí Karla Engliše vyfotografoval dvojici narkomanů, kteří tak učinili přímo na schodech vedoucích k náměstí. Přesněji řečeno, na příjezdové cestičce pro kočárky.

Dva narkomani si připravovali dávku na rampě pro kočárky.

Další pochybné existence se potulují všude možně od Anděla až po Smíchovské nádraží. 

Scházejí se hlavně u tramvajové zastávky.

Zvlášť děsivě působí obě tramvajové zastávky Anděl, ať už ta u východu z metra, či ta naproti obchodnímu centru Nový Smíchov. 

Tam, jak jsme nedávno zjistili od zaměstnanců místního obchodu, se dokonce nachází jakýsi koutek, kam narkomani chodí odpočívat či vykonávat potřebu, takže okolí zastávky páchne močí (psali jsme ZDE).

Jak Expres zjistil, součástí jedné z „andělských“ partiček je i nejznámější česká narkomanka Katka z dokumentu Heleny Třeštíkové. 

Dění na Andělu budeme sledovat i nadále. Dozvíte se například, jak se problematikou bojuje městská část Praha 5 a místní policie.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 19:38 pondělí 31. ledna 2022. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 9
  • 7
  • 7
  • 6
  • 4