Obří nevěstinec vydělával na politiky, jeho majitel se přátelí s královnou

Britští konzervativci řeší pořádný skandál. I když si na Vánoce musíme ještě nějaký ten pátek počkat, strana už dárek dostala. Movitý mecenáš Christopher Moran (70) jí poslal skoro devět milionů korun jako sponzorský dar. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby neexistovalo podezření, že peníze pocházejí i z tržeb obřího nevěstince, který miliardář se svými syny vlastní.

„Pecunia non olet – Peníze nesmrdí,“ prohlásil římský císař  Titus Flavius Vespasianus.

Ve Velké Británii jsou aktuálně trochu jiného názoru. Není totiž úplně košer přijmout finanční dar, když novináři později vyšťourají, že dost možná pochází z provozování obřího doupěte neřesti. Blok budov odshora dolů je plný prostitutek, a to přímo v centru Londýna nedaleko Kensingtonského paláce. Sexuálně vyprahlí byznysmeni přece nebudou jezdit potupně metrem na periferii.

Poté, co se skandální informace objevila, zařadila britská premiérka a šéfka konzervativců Theresa May zpátečku a dar v hodnotě tři sta tisíc liber, tedy asi devět milionů korun, vrátila. Moran teď bude mít jistě co vysvětlovat i u britského dvora, kde se těší velké oblibě.

Rozlehlý komplex čítá 670 bytů a kromě sexuálních služeb tu má sídlo i Moranova kancelář. Reportéři z týdeníku The Sunday Times – a dalo jim to jistě hodně práce – byli schopni si objednat čtyřicet prostitutek ve třiadvaceti apartmánech v jedné jediné budově. 

Místní obyvatelé si už nějakou dobu stěžují na jevy doprovázející sexuální služby. „Kolem se potloukají celé gangy pasáků, pokřikují, obtěžují a ohrožují kolemjdoucí,“ sdělil reportérům jeden z rozhořčených obyvatel tak trochu vykřičené čtvrti. 

Podle sousedů prý bylo veřejným tajemstvím, co se v budovách děje, a je s podivem, že na místní nevěstinec zacílili novináři až teď.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:29 středa 27. března 2019. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 11
  • 8
  • 5
  • 4
  • 4