Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Nejbohatšímu Rusovi vzali jachtu, další má jeho žena. Sympatická paní, říká muž, který ji zná

    Jestli mají západní mocnosti v hledáčku ruské oligarchy, tento manželský pár by je měl obzvlášť zajímat. Ališer Usmanov je nejbohatším Rusem a dobrým kamarádem Vladimira Putina, neméně mocná je i jeho manželka. Irina si zřídila „továrnu na gymnastky“ a jednu měla vypiplat právě i pro ruského diktátora. Expres hovořil s člověkem, který se s Irinou potkává v jednom z chorvatských přístavů, kde kotví její vlastní jachta.

    Ve slovníku by u pojmu oligarcha mohla klidně viset jeho fotografie. Ališer Usmanov je nejbohatším Rusem, na Vladimira Putina má velký vliv i jako dobrý kamarád.

    Jen v Británii vlastní ruský těžař luxusní nemovitosti za 6,6 miliardy korun, patří k nim i honosné panství, které dříve říkalo „pane“ slavnému ropnému magnátovi Jeanu Paulovi Gettymu.

    Ališer Usmanov má k Vladimiru Putinovi blízko.

    Především ale médii proběhla zpráva o tom, že Němci Usmanovovi zabavili superluxusní loď Dilbar v hodnotě 13,8 miliardy korun. 

    Jedná se o největší jachtu na světě, má největší bazén, wellness, posilovnu, salon krásy a dvanáct apartmánů. V Německu byla v tu chvíli na servisu.

    Usmanovova luxusní jachta Dilbar

    Oporou v časech, kdy ruské boháče drtí sankce, je Usmanovovi jeho manželka Irina. Sama je mimořádně úspěšnou podnikatelkou a má dokonce vlastní jachtu, na které mohou manželé najít letní útočiště, zatímco Dilbar bude v držení německých úřadů.

    Expres hovořil s člověkem, který se v Chorvatsku živí jako kapitán, řídí lodě podnikatelů a Usmanovovu manželku tam několikrát potkal.

    „Její loď není tak obří jako manželova jachta, ale je nádherná. Má asi sedmatřicet metrů, je to Sunseeker Predator. Irina ji používá jako denní motorový člun, to je u lodi takové velikosti zajímavé. Posádka ji neustále udržuje v perfektním stavu. Irina na lodi prakticky nespí, přes noc je v hotelu. Občas tam ale přespává její rodina,“ řekl nám muž, který nechtěl být jmenován.

    Ališer Usmanov s manželkou Irinou

    Irina nežije zdaleka jen z peněz manžela Ališera. Sama si slušně vydělá sama jako podnikatelka ve sportovním odvětví.

    „Irina je sympatická paní v letech, bývala olympijskou vítězkou v gymnastice. Známá je tu tím, že provozuje na Korčule dva hotely s tělocvičnou a posílá tam nejtalentovanější děti na gymnastické kempy a různé programy,“ vysvětluje náš zdroj. 

    „Hlavně má ale někde na kraji Moskvy udělané celé městečko, kam ty nejlepší juniorské gymnastky posílá. Žijí tam celé jejich rodiny, děti trénují pod vedením nejlepších ruských trenérů,“ dodává.

    Manželka Ališera Usmanova Irina

    To ale není zdaleka všechno. Také Irina má, stejně jako její manžel, velmi blízko k ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. A šušká se, že dost bizarní cestou.

    „Irina se o ty holky stará úplně ve všech ohledech. Říká se dokonce, že jim vybírá i manžela. Nevím, nakolik je to drb. Je známo, že Putin má pro gymnastky slabost, takže bych se nedivil tomu, že jejich přátelství se zakládá právě na tom,“ říká muž, který se s ní v minulosti nejednou setkal.

    Naráží tím na to, že k Irininým svěřenkyním patřila v minulosti také jedna z historicky nejlepších ruských gymnastek Alina Kabajevová. A ta má být už řadu let Putinovou milenkou, dokonce se proslýchá, že spolu mají celkem čtyři děti (psali jsme ZDE).

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 čtvrtek 7. července 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      15
    • Super
      11
    • Sladký
      6
    • Tvl
      6
    • Haha
      4
    • Cože
      4
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...