Susannu (†14) mučil, znásilnil a zamordoval: Iráčan Alí Bašár dostal doživotí

Před více než rokem připravil čtrnáctiletou Susannu z Mohuče zvlášť brutálním způsobem o život a dnes si vyslechl trest. Iráčan Alí Bašár za to, že nebohou dívku celou noc mučil, znásilňoval a nakonec usmrtil a její tělo zakopal, vyfasoval doživotní trest. Zároveň s tímto procesem je Bašár souzen ještě za několikanásobné znásilnění další dívky, teprve jedenáctileté, loupež a dost možná i pokus o znásilnění mladého muže.

Případ z Wiesbadenu loni otřásl nejen Německem, ale i celou Evropou. Iráčan a neúspěšný žadatel o azyl Alí Bašár nejenže čtrnáctiletou Susannu uškrtil, ale předtím ji měl po celou noc mučit a znásilňovat. Nakonec její tělo zakopal u železniční trati.

Právě dnes se dívčina rodina dozvěděla, jakému trestu bude nebezpečný vrah čelit. Požadavkem prokurátora bylo, aby Bašár dostal za zvláště chladnokrevnou vraždu doživotí. A to se nakonec splnilo.

Iráčan se k Susannině vraždě přiznal. Ve své závěrečné řeči se podle serveru TAG24 omluvil její rodině a řekl, že je připraven přijmout trest a odsedět si ho do posledního dne.

Zároveň ale odmítl, že by dívku předtím znásilnil.

Susanně bylo teprve 14 let.

Ve skutečnost může být Alí Bašár za doživotní kriminál rád. Po činu totiž z Německa spěšně uprchl zpět do Iráku, několik dní se schovával u rodiny, jenže pak skončil v rukou tamních úřadů.

A v případě, že by byl souzen tam, pravděpodobně by dostal trest smrti. Bašár byl ale nakonec vydán do Německa.

Nebezpečný recidivista

Zajímavé je, že Susannina vražda není zdaleka jediným trestným činem, kterého se neúspěšný žadatel o azyl pravděpodobně dopustil.

Alí Bašár dostal za vraždu studentky Susanny doživotí.

Společně se svým „parťákem“ Mansúrem Q. je aktuálně souzen i v dalším případu, kdy spolu měli opakovaně znásilnit teprve jedenáctiletou dívku.

V tomto případě ovšem Bašár vinu popírá.

Za znásilnění a vraždu čtrnátileté Susanny dostal Bašár doživotí, figuruje ale ještě v dalších dvou případech.

Kromě toho je pak obviněn také z toho, že spolu s komplicem ve wiesbadenském lázeňském parku oloupil a s nožem v ruce napadl mladého muže Jounese A.

Zbraň mu měl přiložit ke krku a obrat ho o cennosti a cigarety.

Alí Bašár během rekonstrukce zrůdného činu

Následně mu měl Bašár říct: „Teď tě ošu*ám!“ Muž to sice nejprve považoval za obrazný výrok, jenže útočník jej potom začal skutečně svlékat. Pak se ale Jounesovi podařilo utéct. 

Alího Bašára nakonec poznal z médií, kde se objevil v souvislosti s vraždou mladičké Susanny. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:43 čtvrtek 7. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 49
  • 37
  • 31
  • 30
  • 29
  • 26