Šokující teorie kolem tragédie Alexandrovců! Mohla je zabít bomba?

Od pádu ruského armádního speciálu Tu-154, na jehož palubě zahynulo 92 lidí, včetně části legendárního sboru Alexandrovci, uplynul týden. Zatímco oficiální zdroje uvádí, že za pád mohla s největší pravděpodobností technická závada na stroji, česká advokátka Miroslava Hustáková, která se s mnoha členy Alexandrovců znala, ale tvrdí, že letadlo explodovalo. Může být na její verzi zrnko pravdy?

Týden uplynul od leteckého neštěstí, kde krátce po mezipřistání v Soči do Černého moře spadl ruský armádní speciál Tu-154, na jehož palubě zemřelo všech 92 pasažérů a členů posádky, z nichž 64 osob bylo členy pěveckého sboru Alexandrovců. Ohledně pádu letadla se začínají šířit i konspirační teorie.

Oficiální závěry vyšetřování, které jsou zatím k dispozici, hovoří o tom, že za pád letadla může technická závada. Téměř s jistotou vyšetřovatelé vyloučili možnost pochybení pilota nebo teroristického útoku. S tímto vysvětlením se ale mnoho lidí odmítá smířit. Mezi nimi je i pražská advokátka Miroslava Hustáková.

Hustáková se nijak netají svou náklonností k Rusku ani tím, že se osobně přátelí s několika členy Alexandrovců. Na svém facebookovém profilu pak právnička v reakci na tragédii zveřejnila video, které by mělo podporovat její verzi, podle které za pád Alexandrovců může masivní výbuch letadla krátce po startu z letiště v Soči.

„Venkovní kamery hotelů v Soči zaznamenaly výbuch předmětu docela nízko nad hladinou moře, letadlo letělo jen 70 sekund a dosáhlo maximální výšky 260 metrů,“ píše Hustáková a uvádí, že podle vyšetřovatelů bylo video pořízeno až 30 minut po pádu Tu-154. „Dobrá tedy, co na nebi vybuchlo půl hodiny po pádu letadla, kde zahynulo 92 lidí? To tam letělo jiné letadlo?“ táže se advokátka.

Hustáková se podivuje i nad tím, že během rozsáhlých pátracích operací bylo nalezeno a identifikováno jen 20 těl a zbytek tvořily malé části letadla a neidentifikovatelné kusy lidských obětí. „Jak je možné, že největší nalezený kus letadla je trup s 10 okýnky, když letadlo padalo jen z 260metrové výšky, a naopak oběti letadla sestřeleného na Donbasu byly většinou v kuse, a to padaly z běžné letové hladiny na zem?“ ptá se Hustáková.

Podle advokátky je podezřelé i to, že vzhledem ke své osobní známosti s Alexandrovci ví, že všichni členové souboru jsou vždy při cestách připoutáni, kdežto v případě pádu letadla tomu tak očividně nebylo. „Alexandrovci se musí pásat i v autobuse. Jak to, že po pádu je nenašli, byť mrtvé, v křeslech? Tak přece řada obětí z letadla na Donbase vypadla po jeho sestřelení a dopadla v křeslech,“ pobuřuje se Hustáková.

Hustáková své vysvětlení doplňuje o to, že ruští vyšetřovatelé vědí, že letadlo explodovalo, jen se jim nehodí přiznat pravdu. Zde velká fanynka Ruska vyslovuje pochybnosti a zklamání nad chováním své oblíbené země.

Podle odborníků je však pravděpodobnost konspirační teorie pražské advokátky mizivá.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:27 středa 3. května 2017. Anketa je uzavřena.

  • 28
  • 17
  • 17
  • 16
  • 13
  • 10