Setkání dvou sekernic: Meda na mě vyjela, co já vím o kultuře, vzpomíná Alexandra Udženija

Pověst sekernice s dobrým srdcem Medu Mládkovou (†102) předcházela. Na vlastní kůži se o tom přesvědčila dokonce i Alexandra Udženija, sama ostrá dáma z pražské ODS. Na pohřbu slavné sběratelky umění zavzpomínala na první společné setkání, kde si s ní Mládková nebrala servítky!

Na pohřbu Medy Mládkové v kostele Panny Marie Vítězné na Malé Straně se objevilo hned několik pražských politiků. Byla mezi nimi i Alexandra Udženija, starostka Prahy 2 a zároveň zastupitelka pražského magistrátu. S Mládkovou se znala díky angažmá v jejím muzeu na Kampě.

„Během posledních let jejího života jsme bohužel v kontaktu nebyly, protože paní Meda už s veřejností a lidmi příliš nekomunikovala. Nicméně já měla tu čest, že jsem dlouhá léta seděla ve správní radě Musea Kampa,“ prozradila Udženija.

Pro Expres.cz zavzpomínala i na první setkání s Medou Mládkovou. A to bylo poměrně peprné.

„Ona byla taková rázná. A když jsem poprvé přišla za ní a představoval mě Jirka Pospíšil, že jsem nově ve správní radě, podívala se na mě, odměřila si mě a říká: A co vy víte o kultuře?“ prozradila Alexandra Udženija.

Alexandra Udženija si sedla vedle herečky Evy Holubové.

„Řekla jsem jí, že to samé, co běžný občan, ale že budu strašně ráda, když se budu moci zapojit a o té kultuře se něco dozvědět. Ona se usmála a řekla: Tak to jste na správném místě,“ dodala.

Na celý rozhovor se podívejte v úvodu článku.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:00 sobota 17. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 16
  • 11
  • 2
  • 2
  • 2
  • 1