Udženija zářila na Slavíku: Nejradši mám Rytmuse! Schytal to Janeček i Řezník

Obnovená anketa Český slavík přilákala do karlínského divadla snad každou hvězdu českého showbyznysu. Nechyběly ale ani tváře z politického prostředí. Mezi nimi i jedna z nejznámějších pražských političek Alexandra Udženija (ODS), která přišla ve slušivých červených šatech a v doprovodu manžela. „Užila jsem si Kapitána Dema a Rytmuse, to je můj nejoblíbenější raper,“ překvapila Udženija a nenechala nit suchou na Karlu Janečkovi, který sám sebe prohlásil za anticovidového spasitele.

Známá pražská zastupitelka a místostarostka Prahy 2 si hudební galavečer náramně užila. A to i přesto, že domů odjela ještě před bujarou afterparty, při které někteří umělci v čele s Miraiem Navrátilem a Zdeňkem Godlou vzali bar útokem.

„Byla jsem na Českém slavíku poprvé v životě a moc jsem si to užila. Potkala jsem tam spoustu lidí z kulturní branže, které jsem dlouho neviděla, bylo fajn je pozdravit. Pak jsem si dala dvě skleničky prosecca a v půl jedné jsem jela domů,“ řekla Udženija Expresu.

Hned vedle ní a jejího manžela seděl parťák z ODS, europoslanec Jan Zahradil s manželkou. Práce však šla na galavečeru stranou.

„Šla jsem se hlavně podívat na interprety, poslechnout si hudbu a užít si večer. Co kdo na pódiu říkal, to není třeba komentovat. Je to věc těch daných lidí, jejich problém a jejich vizitka,“ míní Udženija.

Primárně si prý ale nepřišla poslechnout trojnásobného slavíka Marka Ztraceného, nýbrž úplně jiné hudebníky.

„Nadchlo mě vystoupení Kapitána Dema, protože toho mám strašně ráda. Bylo super ho vidět naživo. A pak samozřejmě Rytmuse, protože to je můj nejoblíbenější raper,“ říká politička s úsměvem.

Alexandra Udženija na Českém slavíku

I když jde o fanynku rapu, vítěz dané kategorie ji rozhodně nenadchl. Ostrý proslov Řezníka, který českou pop-music označil za dno, z něhož „blije“, byl podle ní zbytečný a hloupý.

„Zdálo se mi to úplně zbytečné. Rozumím tomu, že chce někdo vyjádřit nějaký svůj postoj či jakousi rebelii. Ale zaprvé se u toho podle mě nemají urážet ostatní lidé, na to nikdo nemá právo. A zadruhé se mi to zdálo až takové trochu primitivní,“ krčí rameny.

Alexandra Udženija s manželem

A stejně se podle rázné brunety netrefil se svým výstupem ani hlavní sponzor Českého slavíka Karel Janeček, který se prohlásil za spasitele, jenž zatne tipec vládě a jejím opatřením, a v samém závěru spustil plamennou řeč o zbytečném strachu a potřebě ušetřit děti očkování.

„Bylo to zbytečně dlouhé a nemístné. Takové polopolitické vyjádření na podobné akce nepatří, člověk si má užít kulturu. Nevidím jediný důvod, aby kdokoliv takto zneužíval toho, že se zrovna dostal k mikrofonu,“ míní Udženija, které jsme se zeptali i na to, zda podle ní Janečkův proslov byl zahájením prezidentské kampaně.

„Jestli ano, tak to pojal velmi špatně. Myslím, že tím případnou prezidentskou kampaň spíše ukončil, než zahájil,“ říká. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:05 úterý 22. března 2022. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 9
  • 8
  • 5
  • 3
  • 0