Znovu před kamerou! Alex Mynářová točí videa pro Pražský hrad za šokující honorář

Manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře Alex oprášila mikrofon a znovu je z ní moderátorka. Tentokrát ovšem nikoliv ve službách televize, ale rovnou Kanceláře prezidenta republiky! Pro ni točí videa, v nichž veřejnosti přibližuje běžný život v útrobách Pražského hradu i další zajímavosti okolo něj. A dělá to prý úplně zadarmo!

Pražský hrad se rozhodl jít s dobou a pomocí sociálních sítí se co nejvíce otevřel veřejnosti. Jeho představitelé založili facebookovou stránku Pražský hrad – Kancelář prezidenta republiky, kde se například objevují videa přibližující běžný život v těch nejvyšších státních sférách.

Videa mají dokonce i svou moderátorku. A tou nemůže být nikdo jiný než štacemi v několika televizích protřelá manželka hradního kancléře Alex Mynářová!

Videí už se na profilu Pražského hradu objevilo několik. Mynářová v nich představuje třeba personál, který se stará o obsluhu oficiálních návštěv prezidenta Miloše Zemana, nebo hradní stráž. Na dalších zase vysvětluje pravidla pro vyvěšování vlajky či veřejnosti představuje zahrady v okolí.

Několik fanoušků Alex si její práci s mikrofonem nemůže vynachválit. „Jako vždy máte pěkná videa a umíte oslovit národ, děkuji vám,“ píše například pod jednu z reportáží David.

Alex Mynářová se svým manželem

Mnoho lidí nepochybně zajímá honorář, jaký manželka hradního kancléře za videa inkasuje. A odpověď je velmi překvapivá – vůbec nic!

„Paní Mynářová natáčí videa pro Pražský hrad ve svém volném čase. Jsme moc rádi, že se rozhodla pomoci při propagaci práce Kanceláře prezidenta republiky,“ vysvětlil serveru TN.cz mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Vzápětí také ujistil, že ze státního rozpočtu peníze neproudí ani do úpravy a zpracování videí, ačkoliv ty působí na první pohled profesionálně. Hrad prý využívá čistě jen sociální sítě. 

„Paní Mynářová je skvělá televizní profesionálka,“ chválí svou kolegyni Ovčáček. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:04 sobota 6. dubna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 38
  • 33
  • 30
  • 13
  • 11
  • 10