Mynářová pálí do Šídla: Trapnost, zášť a žádný nadhled! Vezměte si příklad z České sody

Novinář serveru Seznam Zprávy Jindřich Šídlo se už nějakou dobu snaží české občany bavit svým satirickým pořadem Šťastné pondělí. Objevují se však hlasy, že jeho pořad není vůbec vtipný, ale pouze urážlivý a bez jakéhokoliv nadhledu. Jako poslední s tímto názorem přispěchala Alex Mynářová (36), moderátorka a manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře (52). Šídlovi doporučila, aby se inspiroval legendární Českou sodou!

V posledním díle svého pořadu se Jindřich Šídlo zaměřil na prezidenta Miloše Zemana. Řeč přišla ale také na jeho kancléře Vratislava Mynáře. 

Netrvalo dlouho a do satirické show se pustila kancléřova manželka Alex. Ta Šídlovi, stejně jako mnoho dalších lidí před ní, vytkla, že jeho pořad není vůbec vtipný.

„Viděla jsem nejnovější video Jindřicha Šídla. Tedy, pane Šídlo, politická satira se dá dělat i vtipně, s nadhledem a bez nenávisti. O to vy se možná snažíte, ale ne a ne se to podařit,“ napsala na svém Facebooku Alex, o které se ví, že má „ostrý jazýček“ a nemá problém jít s kýmkoliv do menší slovní války. 

Šídlova tvorba je křeč pramenící ze zášti a nenávisti

„Tak mohl by o vás Jindřich natočit animované video obsahující sex s ovcí a Zemanem. Což by bylo zcela v duchu tradice České sody. Jenom nevím, jestli by se vám to líbilo,“ rýpl si do Mynářové diskutér Petr.

„Když to bude vtipný... Zatím je to trapnost,“ odpověděla mu moderátorka.

„Mně je jedno, komu se pan Šídlo věnuje, ale ať je to aspoň trochu vtipný. Jeho současná tvorba je jedna velká křeč pramenící ze zášti a nenávisti,“ zareagovala moderátorka na dalšího diskutéra, který s ní nesouhlasil.

Útok na Gottovy písně

Co se týče Jindřicha Šídla, rozhodně to není poprvé, kdy svým rádoby vtipným projevem pobouřil veřejnost. 

V červenci, kdy Karel Gott slavil osmdesáté narozeniny, se na svém Twitteru reportér, který se jinak věnuje spíše politice či sportu, ostře navezl do Mistrových písní.

„Já myslím, že byly především o ho*ně,“ napsal novinář.

Na Šídla se tehdy snesla vlna kritiky. Vedení Seznamu ale jeho chování na sociálních sítích neřešilo.

„V tomto případě se jedná o soukromý názor pana Šídla. Nevystupuje jménem Seznam.cz ani svým postem neprezentuje stanovisko firmy,“ sdělila nám tisková mluvčí Seznamu Aneta Kapuciánová.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 2:05 čtvrtek 25. června 2020. Anketa je uzavřena.

  • 37
  • 28
  • 23
  • 21
  • 18
  • 16