Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Válka Mynářové s Forejtem pokračuje: Jsi odborník na kokain a prostituty, vzkazuje Alex

    Alex Mynářová nenechala na Forejtovi nit suchou. | foto: Profimedia.cz

    Ještě ani nevychladla hlaveň a už vyletěla další kulka! Moderátorka Alex Mynářová (36) pokračuje ve slovní válce s bývalým hradním protokolářem Jindřichem Forejtem (42). Nyní mu skrz sociální síť vzkázala, že je odborníkem na kokain, prostituci a falšování dokumentů.

    Slovní bitva mezi Jindřichem Forejtem a Alex Mynářovou vypukla před pár dny. Bývalý protokolář moderátorku pořádně vytočil tím, když Blesku řekl, že se podle něj nehodí, aby na předávání státních vyznamenání seděla manželka kancléře Vratislava Mynáře ve stejné řadě jako například exprezident Václav Klaus či první dáma Ivana Zemanová.

    Netrvalo dlouho a Mynářová se ohradila. Na Facebooku o Forejtovi napsala, že jeho parketou je ponižování a arogance.

    Když byl ředitelem protokolu Jindřich Forejt, usazoval mě ve Vladislavském sále, tuším, do třinácté řady. Plně jsem to respektovala. Stejně tak teď respektuji nového ředitele protokolu, který ctí rovnost muže a ženy a usazuje mě vedle manžela. Jindro, něco jsme spolu zažili a ty moc dobře víš, že co je mi na hony vzdálené, je právě arogance. Já jsem zůstala nohama na zemi. Arogance, ponižování podřízených a psychický nátlak je přece tvá parketa,“ vmetla Forejtovi do tváře Mynářová.

    Už tehdy bylo jasné, že po tomto příspěvku se válečná sekera bude jen těžko zakopávat. Následující den Mynářová do Forejta opět pálila ostrými.

    Odborník na kokain a prostituty

    „Já jsem nikdy nebyla vůči Hradu v pracovněprávním vztahu, tudíž jsem nemohla být podřízenou či kolegyní Jindřicha Forejta. Když jsem zmiňovala ponižování podřízených, měla jsem skutečně na mysli podřízené/spolupracovníky, nikoliv sebe,“ napsala nejprve Alex.

    „Na slova Jindřicha Forejta jsem reagovala proto, že je všude uváděn jako odborník na protokol, ale už se nezmiňují jeho vážná protokolární pochybení ani to, že je odborník na kokain, prostituty a falšování dokumentů o vzdělání. Přeji panu rektoru Zímovi s Jindřichem Forejtem dobré pořízení. Lži Jindřicha Forejta ani jeho případná další vyjádření na mou adresu už nebudu komentovat,“ dodala Mynářová.

    Manželka hradního kancléře tím měla na mysli několik let starou kauzu, kvůli které musel Forejt nakonec rezignovat. Po internetu tehdy kolovala série videoklipů, na nichž byl Jindřich Forejt polonahý a šňupal bílou látku, údajně mělo jít o kokain.

    Poté, co Forejt vysoce postavené místo opustil, vyšlo najevo, že si vůbec nerozuměl s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem.

    „Z Hradu jsem odešel i proto, že jsem trvale odmítal akceptovat jeho požadavky, které se týkaly nemístného zasahování do pravidel protokolu. Pořádat romantické večeře ve dvou v jídelně prezidenta Masaryka je věc jedna, pro kterou se rozhodl on sám. Veřejné překrucování protokolárních pravidel je věc druhá. Nesouvisí s postavením ženy, kterou správný protokol naopak respektuje. Nicméně některá pravidla jsou pevná a platí i pro pana Mynáře. U nás se jezdí vpravo, pane Mynáři,“ sdělil Forejt Blesku.

    Zdá se, že nejlepší vztahy nemá bývalý protokolář ani s paní Mynářovou. Nebylo to totiž poprvé, co Forejtovi Alex jeho drogový skandál připomněla a počastovala ho hutnou charakteristikou.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:02 neděle 1. března 2020. Anketa je uzavřena.

    • Haha
      81
    • Trapas
      61
    • Super
      54
    • Sladký
      42
    • Tvl
      34
    • Cože
      29