Zsuzsovou po soudu propustili... A za chvíli zase sebrali! V kolika dalších vraždách má prsty?

Osvobozujících verdiktů se včera u soudu v Pezinku dočkali hlavní aktéři soudního procesu kolem vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny. Na Mariána Kočnera, který čelil obvinění z objednávky, i Alenu Zsuzsovou, obviněnou ze zprostředkování, nenašel soud dostatek důkazů. Svobodu to pro ně ale neznamená.

Marián Kočner si zároveň odpykává devatenáctiletý trest za padělání směnek TV Markíza. V případu podal odvolání a vinu odmítá, každopádně po včerejším soudu putoval rovnou zpátky za mříže.

Mnohem pikantnější je případ Aleny Zsuzsové. Tu policie skutečně po jednání v Pezinku propustila z vazby v Leopoldově na svobodu. Té si ale užila sotva pár vteřin.

Okamžitě po propuštění už měla znovu na rukou želízka. Policie ji podle slovenského Denníku N odvezla na centrálu Národní kriminální agentury (NAKA), kde bylo rozhodnuto o jejím opětovném vzetí do vazby.

Důvod? Jméno Zsuzsové ani zdaleka očištěno není, Kočnerova společnice figuruje hned ve čtyřech dalších případech vražd. Tři z nich skončily naštěstí jen ve stadiu pokusu.

Alena Zsuzsová

Alena Zsuzsová je obviněna z toho, že zprostředkovala vraždu bývalého primátora města Hurbanovo a poslance Lászlóa Basternáka. Ten byl v roce 2010 zastřelen před svým domem.

Kromě toho měla chystat vraždy prokurátora úřadu speciální prokuratury Maroše Žilinky, prokurátora Generální prokuratury SR Petra Šufliarského a advokáta Daniela Lipšice.

Zsuzsovou zatkla speciální jednotka Lynx Commando 28. září 2018 v domě v Komárně, z podílu na vraždě novináře Jána Kuciaka byla obviněna po dvou dnech.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:00 sobota 2. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 47
  • 42
  • 35
  • 33
  • 31
  • 30