Alena Schillerová se vyfotila v Lisabonu a lidi chytá fantaz

Myslela to dobře! Ministryně financí Alena Schillerová vyrazila o víkendu do portugalské metropole na neformální summit EU, během něhož si ukrojila i chvíli na prohlídku malebného města. Když se pak chlubila fotkami na sociální síti, čekala ji studená sprcha. Lidé jí vyčetli, že zatímco oni sedí doma, ona si jezdí po „výletech“, které má navíc „zdarma“.

„Jedno staré portugalské přísloví říká, že kdo neviděl Lisabon, nespatřil dosud nic krásného. Posuďte sami, přátelé. Mám tu pro vás pár momentek pořízených včera před odletem domů,“ svěřila se na sociální síti Alena Schillerová, která se do portugalské metropole vypravila pracovně.

Portugalské předsednictví Rady EU v Lisabonu pořádalo neformální setkání ministrů financí a hospodářství zemí Evropské unie, které probíhalo za účasti guvernérů evropských centrálních bank. Vedoucí delegace Česka byla právě místopředsedkyně vlády a ministryně financí Alena Schillerová.

„Na programu jednání ministrů financí EU jsme měli především vyvážené a odolné oživení evropských ekonomik a vyhnutí se škodlivým účinkům nebo budoucnost environmentálního zdanění,“ prozradila Schillerová na Twitteru s tím, že do Lisabonu rozhodně nejede na dovolenou. 

I přesto se poté, co z návštěvy nejzápadnější metropole Evropy postovala pár fotek, na Facebooku strhla pořádná mela. Zdaleka ne všichni ocenili, že si našla chvilku na zachycení krás města. I krátkou procházku někteří lidé vnímají jako týdenní dovolenou u moře v hotelu s all inclusive.

Portugalskou metropoli Lisabon může ministryně financí Alena Schillerová jen doporučit.

„Je od vás hezké, že myslíte na obyčejné lidi zavřené doma a ukazujete jim alespoň obrázky ze svých služebních cest,“ zněl jeden z těch slušnějších komentářů služební cesty ministryně financí, která si „dovolila“ odletět na summit do Portugalska, jež nyní Radě EU předsedá.

„Krásná dovča za naše peníze,“ doplnila jistá paní Martina, kterou fotky z Lisabonu také moc nepotěšily.

Schillerovou zlé jazyky nerozhodily. Protože je na sociálních sítích velmi aktivní, dobře ví, že se nikdy nezavděčí všem a že se vždycky najdou tací, kdo si na ní budou chtít zchladit žáhu a vybít vztek. Lidé zřejmě dost dobře nechápou, že k práci ministra členské země EU patří i cestování a návštěva evropských metropolí.

Nehledě na to, že Lisabon je opravdu nádherné město. Není divu, že tam líbánky trávili i Simona a Radek ze Svatby na první pohled. Oblíbila si ho i herečka Berenika Kohoutová, která se tam před lety ukazovala nahá na balkoně.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:27 úterý 21. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 222
  • 90
  • 86
  • 15
  • 9
  • 5